Bulivan

2015.12.09. 18:41

Adventi élmény a Csík Zenekarral

Zalaegerszeg – Idén is a Csík Zenekar koncertje koronázza meg az adventi programsorozatot a megyeszékhelyen.

Zalai Hírlap

A vendég Ferenczi György EMeRTon-díjas szájharmonika-művész, énekes lesz.

Nem változtatnak a jól bevált recepten a megyeszékhelyen: most is a Csík Zenekar hangversenye teszi teljessé az ünnepi készülődést. Az idén 27 éves, Kossuth-díjas együttes december 19-én, szombaton 20 órától lép fel a Városi Sportcsarnokban, ezúttal Ferenczi Györggyel közösen, akinek szállóigévé nemesedett mondata szerint: „csak élő zene van – halott zene nincs".

Az adventi Csík Zenekar-koncert idén is minőségi zenei élményt kínál

– Az első, három évvel ezelőtti adventi Csík-koncert után hatalmas volt az igény, hogy folytassuk, velük s vendégeikkel – mondja Tompa Gábor, a Kvártélyház igazgatója, hozzátéve, hagyomány lett, hogy egy szép, művészeti élménnyel gazdagodva készüljenek az ünnepre a zenekedvelő egerszegi és nyugat-dunántúli polgárok. – Az idén megújult adventi rendezvénysorozat egyébként is gazdag programot kínál a látogatóknak, két helyszínen helyi óvodások, illetve országosan ismert előadók is gondoskodnak a szórakoztatásról.

S hogy stílszerűek legyünk: a csúcsdísz ezúttal is a Csík Zenekar, amely Tompa Gábor szerint a népzenei hagyományok őrzése, ápolása mellett rendre sok újdonságot is felvonultat koncertjein, s nem lesz ez másként jövő szombaton Zalaegerszegen sem. A koncertre jegyek korlátozott számban még kaphatók a Dísz téri jegyirodában, a jegy.kvartelyhaz.hu oldalon és előfizetőinknek Megyekártyával kedvezményesen a Zalai Hírlap megyeszékhelyi ügyfélszolgálatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!