Bulivan

2016.06.23. 17:50

Megmutatni, mire képesek - Sorra nyerik a szakmai díjakat, de alaposan megdolgoztak a sikerért

Zalaegerszeg - Nekem az élő zene a mindenem, és azt, hogy egy sikeres csapat tagjaként élőben zenélhetek, az életem egyik legnagyobb ajándékaként fogom fel.

Gyuricza Ferenc

A Margaret Island együttes énekesnője, Lábas Viki fejezte ki e szavakkal érzéseit. Annak a Fonyódról indult fiatal zenekarnak az arca és hangja, amely az utóbbi időszak nagy hazai felfedezettjének számít. A trió felállású, de a koncertjein további tagokkal is kiegészülő csapatot a Fonogram-díj gáláján az Év felfedezettjének választották, míg az első Petőfi Zenei Díjra két kategóriában is esélyesek. A térségünkben rengeteget koncertező zenekar a Cseh Tamás Program egyik felfedezettje.

- Valóban nincs okunk panaszra, hiszen rengeteg elismerésben volt, és van részünk - mondta az énekesnő. - Nagyon jó érzés ilyen visszajelzéseket kapni, és szerencsére ezek a díjak egyáltalán nem változtattak meg bennünket, továbbra is maradunk, akik voltunk. Viszont ezek a gálák remek lehetőséget biztosítanak arra is, hogy élőben mutassuk meg magunkat, a számunkra ugyanis ez a legfontosabb.

A Margaret Island előtt izgalmas időszak áll, a zenekar ugyanis a Balaton Sound és a B.My.Lake, azaz a két elektronikus zenei fesztivál kivételével szinte minden fontos hazai rendezvényen jelen lehet. A legtöbb helyen a legfontosabb műsorsávokban, s általában a nagyszínpadokon játszhatnak, ami jól jelzi jelenlegi státuszukat. Az EFOTT szervezői részéről ezenfelül arra is felkérést kaptak, hogy készítsék el a fesztivál himnuszát.

- Ezek a fellépések egytől egyig mind újabb lehetőséget teremtenek a számunkra - sorolta Lábas Viki. - Egyre csak olyan érzés kerülget, mintha a fesztiválok szervezői átkarolva a vállunkat, cinkosan mosolyogva azt mondanák: mutassátok meg mennyivel tudtok többet, mint egy éve. Nekünk pedig élnünk kell ezzel az eséllyel.

Az énekesnő azt is hozzátette, kívülállók számára akár úgy is tűnhet, hogy a Margaret Island rendkívül gyors sikereket ért el, ám valójában rengeteget dolgoztak az eredményekért. Ő hatéves kora óta énekel, de zenésztársai, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf is igen fiatalon kezdtek el zenével foglalkozni.

- A babérok nem a semmiből termettek, azokat hosszú évek kemény munkája, kitartása és gyakorlása eredményezte - jelentette ki az énekesnő. - Most az a nagy feladatunk, hogy fenntartsuk, illetve még tovább fejlesszük a zenekarunkat, és minél többet adjunk a közönségnek.

Lábas Viki azt is hozzátette, a zenekar számára a Cseh Tamás Program támogatása is hatalmas segítséget jelentett, az első albumukat, továbbá az első komolyabb költségvetésű klipjüket is a program támogatásával tudták elkészíteni. Jelenleg pedig már a második albumukon dolgoznak.

Összeállításunkat támogatta:

Címkék#Zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!