Bulivan

2015.06.03. 14:51

A szakma csúcsa: Odett a Művészetek Palotájában lép fel

Szakmai szempontból ma Magyarországon a Művészetek Palotája a csúcs, minden előadó vágyik arra, hogy ott felléphessen. Nekünk ez már második alkalommal adatik meg - a zalaegerszegi származású Polgár Odett kommentálta a fenti szavakkal a június 8-i koncertjét.

Gyuricza Ferenc

A mind sikeresebb énekesnő és zenekara a Hey June! elnevezésű koncertsorozat első előadójaként lép fel a jövő héten a Művészetek Palotájában.

– Tavaly Müller Péter Sziámival és a Baltazár Színházzal, egy értelmileg sérült színeszekből álló társulattal léptek fel a Művészetek Palotájában, a mostani viszont önálló Odett-koncert lesz – mondta az énekesnő. – Egy különleges lehetőség, amivel azért is szeretnék élni, mert televíziós felvétel is készül róla.

Odett hozzátette: a koncerten egészen más hangszerelésben mutatja be dalait. Mivel exkluzív alkalomról van szó, az éneskenő felkért egy vonósnégyest, illetve egy gyerekkórust, hogy ők is működjenek közre a programban. Az MR2 Szimfonik koncertekről jól ismert Grünwald László – alias Vaczek, aki marimbán is játszik majd – által vezetett vonósnégyes hét, a gyermekkórus pedig négy dalban lesz hallható.

– Lesznek a koncertnek további közreműködői is – tette hozzá Odett édesapja, egyben zenekarának gitárosa, Polgár Péter. – A nagybőgős a szintén zalaegerszegi származású Koller László lesz, dobon pedig a Kaukázus és Magashegyi Underground zenésze, Toldi Miklós segít ki bennünket, aki 5-6 Odett dalt is jegyez szerzőként.

Az énekesnő körüli további aktualitásokról szólva Polgár Péter szólt arról is, hogy rendkívül zsúfolt időszak előtt állnak, hiszen a nyári hónapokban szinte a valamennyi jelentősebb hazai fesztiválon fellépnek. Új daluk is hallható, az Odett, Toldi Miklós és Hujber Szabolcs által közösen szerzett HoldfényXpressz című számot néhány napja tette közzé az énekesnő.

– Februárban jelent meg a Jó nagy csend, ami többször is megjárta az MR2 - Petőfi Rádió slágerlistáját, ebben az évben tehát ez már a második friss dal – folytatta Polgár Péter. – Ennek amúgy az a Diaz volt a producere, aki a WellHelloval az egyik legfelkapottabb előadó ma Magyarországon.

Odett a nyári fesztiválszezont követő időszakra egy kis kreatív szünetet tervez, hogy kidolgozzák az újabb dalötleteket. Polgár Péter szerint van pár elképzelés a tarsolyukban, így akár év végére is várható további dal, új albumot azonban csak 2016-ban adnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!