Bulvár

2009.06.30. 11:07

Halál a Taxi 2 forgatása közben - Luc Besson cége büntetést kapott

Párizs - Százezer euróra (28 millió forintra) büntette Luc Besson francia filmogul filmvállalatát egy párizsi fellebbviteli bíróság egy operatőr haláláért, akit tíz éve halt szörnyet a Taxi 2 egyik kaszkadőrjelentének forgatása közben. A bíróság egyúttal Remy Julienne kaszkadőrrendezőt hat havi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

zaol.hu

Alain Dutartre 41 esztendősen vesztette életét 1999 augusztusában a Taxi 2 című száguldozós autós mozi forgatása során. Akkori híradások szerint rázuhant egy ugrató autó, és menten szörnyethalt. Julienne-t azzal vádolták, hogy nem fordított kellő figyelmet a jelenet megtervezésére és nem számolt a lehetséges kockázatokkal.

Az elsőfokú bírósági ítélet már elmarasztalta Besson cégét, az Europacorp filmvállalatot, és 18 havi felfüggesztett börtönt szabott ki a 79 esztendős kaszkadőrrendezőre, aki korábban a James Bond-filmek kaszkadőrjeleneteinek megrendezésével vívott ki magának elismerést.

A most született új ítélet gondatlanságból okozott emberölésben találta bűnösnek az Europacorpot. A bírói ítélet emellett elrendelte, hogy a vállalat és Julienne az operatőr szüleinek 20-20 ezer eurót (5,5 millió forint), két bátyjának pedig 10-10 ezer eurót (2,7 millió forint) fizessen.

Még nem derült ki, hogy Bessonék vagy Julienne fellebbez-e az ítélet ellen.


Forrás: MTI/AFP/AP


További filmes hírek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!