Bulvár

2011.01.02. 13:21

A Matyi és a Hegedűs után a dance-pop világát részesíti előnyben Dömötör Balázs

Második szólóalbumát jelentette meg a közelmúltban a Matyi és a Hegedűs formáció egykori tagja, a producerként is egyre sikeresebb Dömötör Balázs. A Lentiből elszármazott, ám már jó ideje a megyeszékhelyen élő előadó évekkel ezelőtt szakított a mulatós zene világával, ma már a dance-pop egyik népszerű előadója, akinek dalai a rádiós slágerlistákon, remixei a klubok világában, klipjei pedig a televíziók képernyőin forognak.

Gyuricza Ferenc

Dömötör Balázs a hazai könnyűzenei életbe a Necsi-Necsi című lemezével valósággal berobbanó Matyi és a Hegedűs duó révén vált sikeressé, a mulatós zene egyik legismertebb formációjának tagjaként többszörös aranylemezes előadó lett, ám abban az együttesben sosem érezte igazán jól magát, hiszen mindig is a popzene vonzotta. Két és fél évvel ezelőtt szánta el magát a váltásra, azóta két szólóalbumot készített, az elsőt még 2009-ben, a 18 dalt tartalmazó Éjjel ott várok rád című nagylemez pedig néhány héttel ezelőtt került a boltokba. Az albumon néhány saját dal mellett számos jól ismert sláger feldolgozása szerepel. Az énekes szerint erre szükség van, hiszen a közönség elsősorban a jól bevált dallamokat keresi.

- Mindig is jobban vonzódtam a dance-pop irányzata felé, a személyes okok miatt ez is fontos szerepet játszott a döntésemben - magyarázta a Matyi és Hegedűs formációból való kilépését Dömötör Balázs. - A döntésemet nem bántam meg, mert bár annak az együttesnek a tagjaként is ismert voltam, ám mióta szólóban szerepelek, sokkal többen jönnek oda hozzám gratulálni, ismerkedni, vagy egyszerűen csak beszélgetni. Számomra is meglepő, de szinte naponta kapok szerelmes leveleket, s ha posztolok valamit az internetes közösségi oldalakon, azokra rengeteg komment érkezik.

A fiatal zenész arra különösen büszke, hogy első önálló slágere, a Viviennel közösen előadott Ibiza mindig visszavár a tavalyi év egyik legnagyobb hazai slágere lett. A dal a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége hivatalos dance-listáján a 17. helyig jutott előre, amit a magyarországi produkciók közül kevesen tudtak túlszárnyalni. A dalhoz készített videoklipet az első számú hazai zenetévé folyamatosan játszotta, de a kisfilm számos más csatorna műsorán is rendszeresen feltűnt. Balázst a dal sikerének köszönhetően rendszeresen hívták televíziós zenés produkciókba fellépni, 2010 szilveszterén például a két műsorban is látható volt.

 

 

Balázs az énekesi pályafutásának kiteljesedése mellett producerként is egyre sikeresebb. Amikor Zalaegerszegre költözött, felépített egy saját stúdiót, ahol a hazai könnyűzenei élet több ismert alakja is megfordult már. Bár az évek során jóval több előadóval dolgozott, ám három produkciót tart érdemesnek kiemelni: a Dred és Doris formációval, illetve D.J. Lotters-szel közös munkáit, illetve a Hamvai P.G. számára készített remix-dalok.

- A Dred és Doris produkció a hazai dance-pop világának első számú együttese - mondta a hangmérnöki diplomával is rendelkező zenész. - Ezért nagyon megtisztelőnek tartom, hogy már a harmadik klipes daluk elkészítését bízták rám. Mindez oly’ módon történik, hogy megkapom az éneksávokat, esetleg a harmóniaszerkezetet, s annak alapján magán rakom össze a dalt. Olyannyira megbíznak bennem, hogy bele sem nyúlnak az általam elkészített zeneszámba. D.J. Lotters-szel jelenleg egy klipben gondolkodunk, a modern tánczene egyik vezető hazai lemezlovasának, Hamvai P.G.-nek pedig immár sorrendben a hetedik maxi-jához készítettem remix-et.



Az énekes azt is elárulta, több nagy dobásra is készül. Egyrészt készített egy közös dalt a dance-színtér egyik legismertebb európai előadója, a holland Ian Van Dahl énekesnőjével, Deedee-vel, melyet csak azért nem tehetett fel második szólóalbumára, mert még nem érkezett meg hozzá az engedély, illetve egy Hollywood-i színész-énekesnővel, a spanyol származású Marguerita Ruan-nal is énekel duettet. Az albumra szerette volna rátenni Edward Maya és a Stereolove slágerének magyar nyelvű átiratát is - melynek nézettsége a legnagyobb videomegosztó oldalon meghaladja a 150 ezres kattintást -, ám annak jogosítása még szintén folyamatban van. A jövőben ez utóbbi dalban is szereplő partnernőjével, Dominikával közös fellépéseket vállal, így a Balázs feat. Dominika néven lesz érdemes keresni őt.

 

 

Dömötör Balázs a karácsonyt a családjával töltötte, szilveszterkor pedig egy baráti társasággal mulatott. Mint mondta, újévi fogadalmat is tett, a jövőben több időt kíván szánni szeretteire, a pihenésre és önmagára, ugyanis az elmúlt egy évben annyit dolgozott, hogy az már szinte az egészségre is ártalmas. Szabadidejében szívesen olvas, véleménye szerint a munka utáni kikapcsolódáshoz az egyik legjobb eszköz egy remek könyv.

 

 

 

További zene hírek itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!