Bulvár

2017.09.04. 15:29

5 tipp, mielőtt lomtalanít

Az őszi időszak a lomtalanítás ideje, a legtöbb településen szervezetten viszik el a felhalmozott háztartási kacatot, feleslegessé vált bútorokat, ruhákat.

Mihály Szilvia

Mit tehet, mielőtt mindez a szemétre kerül?

1. Adományozzon

A megunt, de még jó állapotban lévő bútorok, könyvek, ruhák és használati tárgyak jó helyen lehetnek egy rászoruló családnál, vagy intézetnél. Nézze meg az Önhöz legközelebbi adománygyűjtő szervezeteket, templomokat, és segítsen másokon!

2. Tartson garázsvásárt

Fotó: archív

Manapság egyre gyakoribb, hogy szűkebb lakóhelyünkön garázsvásárokat tartanak. A régi, de használható tárgyakat jelképes összegért adják tovább egy laza kerti kipakoláson, ahol megkóstolhatjuk a háziak süteményét és frissítőit is. Itt az ideje közelebbről megismerkedni a szomszédsággal.

3. Hirdesse meg

Közösségi oldalak adok-veszek csoportjaiban nagyon népszerűek a korosztály vagy téma szerint összekészített csomagok. Mielőtt valamit leselejtez, próbálja ki ezeket a felületeket az értékesítésre.

4. DIY-csináld magad

Nagy divat bútorokat, ruhákat saját kezűleg felújítani. Így nem csak a családban marad egy-egy kedvenc szék vagy asztal, de akár az otthonunk új színfoltja is lehet.

Fotó: feol.hu

5. Tudatos vásárlás

Csak akkor vegyünk új tárgyakat, könyveket a lakásba, ha feltétlenül szükséges. Gyakran csábulunk el az akciós ajánlatokra, és halmozunk fel teljesen feleslegesen 4-5 karácsonyi izzósort vagy éppen párnákat, plédeket a lakásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!