Bulvár

2017.03.21. 16:25

7 tipp, hogyan és miért használjuk kevesebbet az okostelefonunkat?

Mindig lesznek olyanok, akiknek a munkaköre megköveteli a folytonos online jelenlétet és figyelmet. De, amikor épp kiszakadunk a munkából, nem kell, hogy a telefonunk jelentse a szórakozást és kikapcsolódást is.

Horváth Virág

A mindennapi életünket most már el sem tudnánk képzelni, okoskütyük nélkül. A jó hír az, hogy nem is kell. De tudnunk kell, hogyan használjuk a készülékeinket úgy, hogy hasznos legyen, de ne függjünk tőle.

1. Ne aludjunk a telefonnal!

Az csak kifogás, hogy csak az ágy mellett van konnektor az egész lakásban. Nyugodtan töltsük éjszaka a szoba (vagy a lakás) egy másik pontján. Higgyék el, könnyebben fognak felébredni, ha akadályokba ütköznek, miközben próbálják kikapcsolni az ébresztőjüket. (Az persze egy másik dolog, hogy biztonságtechnikai szempontból jobb, ha van mellettünk egy telefon, amivel riasztást lehet adni vagy segítséget lehet kérni. Ki tudja, hol az igazság?)

2. Ne indítsuk vele a napunkat!

Miután felkeltünk, menjünk el kocogni a friss levegőn (vagy, ha nincs annyi akarat bennünk, legalább álljunk ki az erkélyre meginni a reggeli kávénkat)! Nincs is jobb, mint pár nyugodt perc munka előtt, amit csak magunkkal és a csenddel tölthetünk el. Ne rontsuk el ezt az idillt telefonnyomkodással.

3. Kapcsoljuk ki az értesítéseket!

A közösségi média folytonos pittyegése és berregése nem csak munka közben zavaró. Ismerős a helyzet, amikor nem tud végignézni egy filmet anélkül, hogy rá ne pillantana az újabb értesítésre, hogy ki lájkolta a bejegyzését, vagy ki osztott meg cicás videót az üzenőfalán? Így leírva ugye, hogy nem is tűnnek annyira fontosnak? Jelöljön ki magának egy időpontot, amikor lecsekkolja az e-mailjeit, és végignézi az összes viccesvideót, amit kapott. A maradék idejében élvezze az életet!

4. Hagyja otthon a telefonját!

Ha a kedvesével, vagy a barátaival van, ki másra lehet még szüksége? Ki keresné Önt, ha minden fontos személy egy asztalnál ül önnel? Bontsanak ki egy üveg bort, kártyázzanak, beszélgessenek!

5. Használja arra, hogy a társaság középpontja legyen!

Mármint nem online, hanem irl. Legyen a kütyünk a DJ pult, vagy a partyfotós eszköze. Ha már mindenkinek megmutattuk magunkat, akkor akár zsebre is vághatjuk a telefont.

6. Vegyünk újságot!

Igen, azt az izét, ami papírból van, és cikkek vannak benne. Pihenteti a szemünket, hogyha nem telefonon olvasunk híreket, hanem a napilapokból tájékozódunk. Nem mellesleg bölcsebbnek fog tűnni. A bölcs emberek pedig tudvalevően szexik.

7. Figyeljen a környezetére!

A munkatársai poénjai valóban viccesek, ha közben nem a telefonjába merül. Az a lány a buszon akár szemezhetett is volna magával, ha ráemelte volna a tekintetét. És az a kedves kóborcica épp a lakásába illett volna, ha nem halad el mellette a telefonját bámulva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!