Bulvár

2015.08.03. 19:26

A kis sárga bigyók megállíthatatlanok

A Minyonokat a harmadik héten sem sikerült megszorítania egyetlen alkotásnak sem a hazai mozikban vetített filmek népszerűségi listáján.

Szente Ottó

Az amerikai animációs családi filmre a július 23-a és 29-e közötti, a hazai premiert követő harmadik héten még mindig csaknem százezren voltak kíváncsiak, az össznézőszáma pedig elkerülte az 545 ezret. Bár az évnek még épp hogy csak a fele telt el, alighanem borítékolható az idei nézettségi rekord. A konyhára is szépen hoz a film, 724 millió forintot hagytak a nézők eddig a mozipénztárakban. Csak összehasonlításképpen: az utóbbi idők kasszasikere, a Jurassic World – amely jelenleg a 6. helyet foglalja el a toplistán – hét hét alatt vonzott 460 ezer nézőt, és termelt 675 millió forint bevételt.

A második helyre új bemutatóként, A Hangya című amerikai akció sci-fi futott be, 52 ezren váltottak rá jegyet és a Ted 2 című amerikai vígjátékot szorította a 3. helyre. Utóbbit 44 ezren nézték meg a tárgyalt héten, a július 16-ai bemutató óta pedig 113 ezren látták.

Új bemutató került a negyedik helyre is, az Önkívület című amerikai thriller, harmincezren nézték meg.

Megtartotta ötödik helyezését az Agymanók, az ugyancsak amerikai animációs filmre most 20 ezren, a június 25-ei bemutató óta 200 ezren voltak kíváncsiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!