Bulvár

2016.10.28. 11:33

A lényeg, hogy ijesztő legyen - sminkötletek Halloweenre

Zalaegerszeg - Hazánkban is egyre népszerűbb az eredetileg angolszász országokból származó Halloween, amely október 31-én a boszorkányok, kísértetek és más szellemek ünnepe.

Németh Diána

Magyarországon általában jelmezes partikat tartanak, több helyen még az udvart és a házat is túlvilági hangulatúvá varázsolják. Ahhoz, hogy a szett felismerhetetlen és valóban ijesztő legyen, a sminknek is tökéletesen kell mutatnia. Oláh Zsanett szakértő néhány ötletet osztott meg velünk.

- Mindig is érdekelt, hogy hogyan lehet ezeket a különlegesebb, speciálisabb make up-okat elkészíteni. Elkezdtem videókat nézni interneten és kipróbáltam, hogyan lehet ezt megoldani. Kezdetben csak vattával, papírzsebkendővel és festékekkel dolgoztam, mára már professzionális kiegészítőket is bevetek, hogy a végeredmény tökéletes legyen - meséli a sminkmester.

- Mi a divat idén?

- A cél a rémisztő, véres és vad smink, s nem csak az idei szezonban. Népszerű például a cukor koponya stílus, ami a halottak iránti tiszteletet, és a túlvilágba vetett hitet szimbolizálja Dél- Amerikában. Ezt a napot Mexikóban vidáman ünneplik, ott színes, virágos koponyákat festenek magukra. Azt gondolom a Walking Dead sorozat is eléggé felkapott, ezért sokan kérnek zombi sminket. Egy ilyen arcfestést nagyon egyszerűen el lehet készíteni, nem szükséges hozzá sok minden, a folyékony latex és a művé ma már viszonylag könnyen elérhető. Utóbbiból létezik zselés illetve hígabb állagú is. A zombi sminknél az is fontos, hogy le legyen sápasztva az arc, kicsit szürkés foltos hatása legyen - magyarázza Oláh Zanett.

- Mit ajánl azoknak, akik kevésbé kedvelik a durva sminket?

- Az őzike sosem megy ki a divatból. Ha nem híve a rémisztő jelmezeknek, és valami aranyosat és csajosat szeretne, akkor javaslom a szolid őzike sminket, amit mindenki garantáltan imádni fog. Nem is lesz sok mindenre szüksége hozzá, a lényeg a fehér árnyalat és a hatalmas szempilla. Készítettem már egyébként halott menyasszonyt, Piroskát, akinek a farkas végigkarmolta az arcát, fekete hattyúsat, akció hősöket. Bármilyen figurát el lehet készíteni, csak a képzelet szabhat határt. A lényeg az, hogy ijesztő legyen.

- Melyik korosztályban hódít a halloween-i smink?

- Mivel nem régóta ünneplik Magyarországon, inkább a fiatalabbak kérik, de csináltam már maszkot 50 év körüli hölgynek is. Igazából szerintem annyira nem is korfüggő. Aki nyitott az újdonságokra, az ilyesmire is kapható.

- Sikerült már olyan élethűre készíteni egy sminket, hogy azt hitték valódi?

- A kezemre csináltam egy sebet, lefotóztam, és feltettem az egyik közösségi portálra. Többen is érdeklődtek, „hogy vagyok?”, „mi történt?”. Festettem olyan égési sérülést egyik barátnőmre, hogy fotó alapján azt hitték, a sütő égette meg. Élőben persze azért lehet látni, hogy ezek nem igazi sebek...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!