Bulvár

2017.01.20. 14:02

Az okostelefon már a fogyókúrában is segíthet!

Egy olyan applikációval rukkoltak elő, ami elhiteti az agyunkkal, hogy répa = boldogság.

Az exeteri egyetem kutatói olyan mobilappot fejlesztettek, amely jótékonyan hathat a napi kalóriabevitelre. Food T a neve, és abban segít, hogy napi 10 perc játékkal verjük át az agyunkat - írja a 24.hu.

Ugye azt mindenki tudja, hogy nem véletlenül szoktunk zsíros, cukros, egészségtelen ételekre rámozdulni: egy jó kis hamburger elfogyasztása után boldogsághormonok szabadulnak fel, megváltozik az agy önjutalmazását szolgáló ingerület-átvivő anyag, a dopamin kibocsátása – akárcsak a drogozásnál.

Az ingyenesen letölthető Food T egy halálosan egyszerű játékkal próbál hatni erre a mechanizmusra: a kijelzőn megjelenő ételek közül ki kell választanunk az egészségeseket. Minden helyes válasz után jutalompontokat kapunk.

A játék célja: arra kondicionálni az agyunkat, hogy az öröm, boldogság érzését az egészséges kajákhoz kapcsolja, és végre bevésődjön, hogy valójában nem olajban tocsogó, elsózott XXL-es hasábburgonyára vágyunk, hanem répára, müzlire és salátára.

A legjobb az egészben, hogy – állítólag – működik.

Az első felmérés eredményei azt mutatják, hogy a vizsgálatba bevont 83 felnőtt átlagosan 220 kalóriával kevesebbet fogyasztott az app használata mellett, mint korábban.

Egyelőre csak Android-verzió érhető el, de a fejlesztők már online gyűjtésbe kezdtek, hogy az iPhone-osok is mielőbb fogyókúrázhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!