Bulvár

2016.09.26. 19:10

Emlékezés a születési évfordulóra Bakon

Bak (zh) - Baloghné Bacsa Ibolya a faluház vezetője tájékoztatta lapunkat a településen múlt héten zajlott Széchenyi ünnepségről, amely a legnagyobb magyar születésének 225. évfordulójára emlékezett.

Civil Tudósítónktól

Szeptember 23-án, pénteken a diákok számára műveltségi vetélkedőt is szerveztünk, melynek során összemérhették a tudásukat, melyet a nyár folyamán megtartott Honistrázsa napközis tábor során sok helyi érdekességgel gyarapítottak.

Volt mit tanulniuk, hiszen a XVIII.-XIX. században Bak a Széchenyi birtok egyik majorsága volt.

A pénteki ünnepségen Molnár Károly polgármester mondott ünnepi beszédet, kiemelte Széchenyi István Magyarországot és a Duna menti népek boldogulását elősegítő munkásságát. Főhangsúlyt kapott a Legnagyobb magyarnak Bak településhez fűződő kapcsolata. A falu közepén álló, 1824-ben felszentelt templom a gróf jóvoltából épült meg, amit azzal háláltak meg a bakiak, hogy 2001-ben a főtéren bronzszobrot emeltek neki, melyet Béres János szobrászművész készített.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!