Bulvár

2017.08.11. 14:41

Dietz Laky Zsuzsi - A szépségkirálynő természetességével hódít

NAGYKANIZSA Két angyali kislányt nevel férjével a legnagyobb harmóniában Dietz Laky Zsuzsi. A 2003-ban Európa szépségkirálynőjévé választott hölgy az eltelt évek ellenére kirobbanó formában van, és a családjára koncentrál.

Benedek Bálint

A nyugodt kertvárosi környéken a rendezett szülői ház kapuja nagyra nyílt és sugárzóan szép hölgy fogadott. Utoljára négy éve, a miklósfai répafőzőversenyen beszélgettünk vele, lánya, Luca akkor még karon ülő volt. Most már kishúgával, a hároméves Lujzával kézen fogva fogadta a vendégeket édesanyjával együtt. A mosolygós lányok láthatóan jól érzik magukat Zsuzsi szüleinél, ami nem is csoda, hisz a nagyszülők minden földi jóval elhalmozzák az unokákat.- A kivételes nyaralás csak addig tart, amíg elkészül a házunk a Budapesttől 15 kilométerre található Gödön - avatott be a részletekbe Zsuzsi.

- A férjemmel évekig éltünk az apró legénylakásában a főváros szívében, ami a gyors élethez tökéletesen megfelelt volna, ám a lányokat nem akartuk a betondzsungelben nevelni. A csendes, de mégis fejlődő Göd viszont jó alternatíva, a Duna-parthoz közeli családi ház kiváló környezetben van.Jövőre lesz éppen tíz éve, hogy Zsuzsira rátalált a szerelem. Bár nem indult könnyen a kapcsolata a sportoló és sármőr Dietz Gusztávval.

Dietz Laky Zsuzsi egykor és most. Édesanyaként ugyanúgy ragyog, mint néhány évvel ezelőtt, amikor Európát levette a lábáról

- Először egy szórakozóhelyen pillantottuk meg egymást, ugyan szimpatikusnak találtuk egymást, de nem volt szerelem első látásra - mesélt tovább Zsuzsi. - Természetesen csak később tudtam meg, hogy Guszti rossz véleménnyel volt az ismertebb hölgyekről, akik bizonyos távol-keleti országokba járnak nyaralni, s ott ki tudja, milyen könnyed nőként élnek. És még ki tudja, mi fordult meg a fejében... Én meg azt gondoltam, hogy egy ilyen jóképű férfinél esélyem sem lehet, csak egy strigula lennék a noteszében.A fiatalok az előítéletek ellenére végül - közös barátaik unszolására - találkoztak. A környezetükben ugyanis mindenki azt érezte, hogy bizony őket egymásnak teremtette az élet.- Valóban kifejezetten kellemes csalódás ért - kapcsolódott a beszélgetésbe Dietz Gusztáv. - Sokáig azt gondoltam, minden szépségkirálynő és modell elég nagyképű, ám Zsuzsi alaposan rácáfolt erre a feltételezésemre. Kiderült, hogy ő kivételes.

- Tisztességes, jól nevelt és normális vidéki lány, erről Nagykanizsán is meggyőződtem, amikor meglátogattam a szüleit. Családcentrikusnak ismertem meg, a szülei, nagyszülei jó példaként szolgáltak - mondta Gusztáv.

Laky Zsuzsa 2000-ben, 16 évesen megnyerte a Zala Szépe választást. Két évvel később a Miss World Hungary szépségversenyen a királynő első udvarhölgyévé választották. Majd 2003-ban az országot képviselte a párizsi Miss Európa szépségverseny döntőjében, és nyert. Egy évvel később pedig a Magyar Turizmus Rt. az ő arcával reklámozta óriásplakátokon a magyarokat Európában, sőt hasonló célból az ő arcát festették fel egy légitársaság repülőgépeire.

A harmónia csak úgy sugárzik a családról. Luca   (balról) édesapja, Dietz Gusztáv kezében, míg a   legkisebb, Lujza édesanyjához, az egykor Európa   szépének választott Dietz Laky Zsuzsihoz bújik.   Egyelőre a lány szüleinél laknak, ám hamarosan   már Gödön a saját birodalmukban lehetnek Fotó: Szakony Attila

- Vagy életem gyötrelme, vagy szerelme leszel, írta egyszer egy üzenetben - emlékezett vissza Zsuzsi. - Végül 2010. szeptember 25-én kimondtuk a boldogító igent, s mára mindketten tudjuk, hogy nagyon jól döntöttünk. A kislányaink ennek a szerelemnek a gyümölcsei, s ha rájuk nézek, magunkat fedezem fel bennük.

A beszélgetés közben a lányok egy pillanatra sem lassítottak, felváltva birkóztak édesapjukkal a kanapén, a következő pillanatban nyugodtan rajzoltak. Az egykori szépségkirálynő szerint két eltérő személyiség, az idősebbik Luca érzékeny művészlélek, olyannyira kreatív, zseniális kézügyességgel rendelkezik, hogy már hatévesen horgol. De készített a kéztörlő papírgurigájából az édesanyja telefonjára kihangosítót is. A család szerint a hároméves Lujza hasonlít legjobban Zsuzsira, hozzá hasonlóan állandóan mozgásban van.

- Ilyen idilli életet képzeltem el magamnak, ha ránézek a családomra, akkor úgy érzem, az álmom teljesült - tette hozzá az egykori Európa szépe. - A kereskedelmi televíziók továbbra is érdeklődnek irántam, hiszen majdnem minden héten felhívnak, de általában elhárítom a felkéréseket. Csak azért, hogy a képernyőn legyek, nem szerepelek. Az internetes közösségi oldalakon, képmegosztó portálokon is aktívabbnak kellene lennem, de ezek a felületek egyáltalán nem érdekelnek. Azért kicsit hiányzik a csillogás, a reflektorfény, hiszen évekig ebben a világban éltem. Még nincs késő újra megjelenni a fényképezőgépek előtt, most épp azon dolgozom, hogy a természetes nőiességet népszerűsítsem. A plus size kategóriába azok a modellek tartoznak, akiknek a csípőméretük 98 centiméter felett van.

Dietz Laky Zsuzsa M-es, vagyis 40-es méret, sportos és izmos testalkattal.

- Sajnos az emberek (nők leginkább) abba a hibába esnek, hogy másra vagy máshoz akarják hasonlítani magukat, ez súlyos probléma - vélekedett. - Sajnos erről szól a mai világ, sőt a közösségi média is ezt sugározza, ha valaki nem olyan, mint egy modell a címlapon, akkor nem is tökéletes. Soha nem akartam senkinek megfelelni, nem érdekelt az idegenek véleménye, ez nem változott. A szépség számomra harmóniát jelent, harmóniában élni a környezetünkkel és persze önmagunkkal. Mindenkit szépnek látok, aki képes elfogadni magát és igyekszik jól alkalmazkodni a környezetéhez.

Zsuzsinak volt régebben egy olyan terve, hogy ha már szépségverseny, akkor egy olyat szeretett volna rendezni, ami csak a természetességről szól, minden, ami ettől eltért, például plasztikai be-avatkozások, tetoválások kizáró oknak számítanának. Ezt hitelesen képviselné, ugyanis rajta minden eredeti, soha nem gondolt arra, hogy megváltoztassa magát.

- Egyelőre viszont nem aktuális ez a terv, hiszen a mai világban kinek érdeke a természetesség?! Egyre több olyan lánnyal találkozom, aki képtelen elfogadni magát, ez elszomorító - tette hozzá. - Egyébként sok elképzelésem van a jövőre nézve, de mindig óvatos vagyok, csak akkor beszélek róluk, ha már megvalósultak. Szeretnék a férjemmel együtt többet edzeni, még jobban formába hozni magam, de az is jó lenne, ha ott Gödön közösen oktathatnánk a helyi gyerekeket. Az életem egy része a szépség-iparé volt, a másik pedig a sporté, utóbbit nem szeretném elhanyagolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!