Bulvár

2017.05.25. 12:37

Gimnáziumi évkönyvbe került kutyától olvadozik a net

Múlt héten kapták meg évkönyvüket egy amerikai gimnázium végzős diákjai.

Egyikük, a 18 éves Diana Bloom észrevette, hogy különleges szereplővel bővült a diákok listája: bekerült a könyvbe egy kisegítő kutya is. A fiatal lány hamarosan a Twitterre is kitette az évkönyvről készült képet, a bejegyzést azóta több ezren osztották meg.

"Egyből észrevettem, hogy ott van egy kép a kutyáról is. Nagyon cukinak tartottam és tudtam, hogy sokan nem látták még a könyvet, ezért úgy döntöttem, hogy kirakom a Twitterre" – mondta a BuzzFeednek Diana Bloom, akinek a bejegyzését azóta több mint háromezren osztották meg.

A kutyus neve Alpha, és szolgálati kutyaként dolgozik a 16 éves Andrew Schalk mellett, aki egy gimnáziumba jár Bloommal. Alphának az a dolga, hogy jelezze az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gazdájának, ha túl magas, vagy túl alacsony a vércukra.

„A szaglásának köszönhetően 20-40 perccel a vércukrom emelkedése vagy csökkenése előtt észreveszi, hogy jeleznie kell" – meséli kutyájáról a fiú.

"Többször mentette már meg az életemet azzal, hogy az éjszaka közepén felkeltett, amikor túlzottan leesett a cukrom."

A fiú már akkor is elment párszor az iskolához a kutyával, mielőtt ott kezdett volna tanulni, hogy Alpha hozzászokhasson a környezethez. „A suli részévé vált, minden órára velem jön, szinte mindenki ismeri” – magyarázta Schalk. Ő maga kérte, hogy kerüljön be Alpha is az évkönyvbe, a szerkesztők pedig gondolkodás nélkül beleegyeztek. „Minden tanár és diák 100%-ban támogatta az ötletet” – mondta.

Andrew hűséges segítőjét is magával vitte a fotózásra, ahol a kutya is beült a kamera elé, így születhetett meg a vicces fotó. A kutyus természetesen gazdája mellett szerepel, az ő vezetéknevével.

De ez még nem minden: Alpha olyannyira a közösség részévé vált, hogy saját iskolai kártyát is kapott.

„Szuper társ, és sok boldogságot hozott már a suli termeibe. Mindenki megörül, ha meglátja, akár az aulában, akár a teremben mellettem. Imádom, hogy ilyen jó hatással van az emberekre” – áradozott Schalk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!