Bulvár

2017.01.30. 10:35

Hippik és elegánsak - Ebben az időszakban mindenki extravagánsabb

Nagykanizsa - Lendületes frizura, látványos smink, feltűnő körmök és varázslatos ruha. A mai modern hölgyek ízléses megjelenése a farsangi időszakban is elengedhetetlen.

Benedek Bálint

- A világpiac öt vezető cégének a képviselői másfél évvel előbbre dolgoznak és kitalálják a 2018 őszi ruha, haj, valamint smink divatot - mesélte Gyenese Gabi mesterfodrász. - Azonban mi egyelőre még a mának élünk. A nőknél egyértelmű trend, hogy középen válaszják el a hajat, megszűnik a póthaj viselése, csak a félhosszú frizurákat hordják majd.

A szakember hozzátette: a báli és a farsangi szezon mindig extrém viseletre sarkallja az embereket. Ezúttal némileg visszarepülnek az időben, hiszen az amerikai hippi korszakot idéző csíkos és virágmintás kiegészítők kerülnek előtérbe, amik akár még a hajakból is visszaköszönhetnek.

- Oroszlános, vad és kócos hatás lesz a trendi a hölgyeknél - folytatta. - Farsang idején, egy buliban bármilyen érdekes beállítású hajkorona elfogadott, a magyarok eléggé „bevállalósak”. A lányok mellett a fiúk is bátrabban festik be a hajukat farsang idején fehérre, ezüstre vagy szürkére.

A 22 éves Csonka Dalmának (balról) Csányi Csilla egy fiatalos, élénkpiros ruhát és táskát mutatott Fotó: Szakony Attila

Ha elkészült a kiválasztott frizura, akkor egy jó sminkkel ellenállhatatlanok lehetnek a hölgyek egy laza összejövetelen is. Szokol Kata kozmetikus szakoktató szerint az ízléses megjelenésre kell törekedni, a túlzásba vitt festékek soha nem elegánsak.

- Bár, aki vérbeli farsangi bulira egy diszkóba hivatalos, az felrúghatja a szabályokat, de ezt mindig tartsa szem előtt, hogy nem a halloween időszaka van - mosolygott. - Ha a hölgy nem húz jelmezt, akkor a szépen alapozott arcbőrhöz, némi rúzs kíséretében viseljen egy csodálatos szemmaszkot, ami csilloghat, lehetnek benne díszes tollak is. Az idei szezon kedvence lehet a sötétben, több színben is foszforeszkáló műszempilla. A báli smink esetében viszont inkább a finom harmónia elérése a cél. Az idei évben a száj van a középpontban, az ajkakat matt, ám rikító piros, rózsaszín és bordó színekkel lehet kiemelni.

- Körmeink a titokzatosságot, erotikát, és egyben a bujaságot is rejtik - vette át a szót Kovács Gabriella műkörömépítő mester. - Díszítő elemként itt is megjelennek a tollak, a gyöngyök és a flitterek. Kiszabadulhatnak az élénk, harsány színek, extrém formák. Domináns szín a türkiz, mely még a tél hangulatát tükrözi, a narancs a tavasz érzését kelti és e két szín együtt rendkívül látványos és extravagáns lehet.

A hölgyeknél a ruhaválasztás okozza talán a legnagyobb dilemmát. Csányi Csilla stílustanácsadó azonban úgy érzi farsangra inkább vidámabb és merészebb ruhát válasszanak a nők.

- Egyre ritkább, de még mindig előfordulnak olyan helyek, ahol kizárólag hosszú estélyiben kell megjelenni - tette hozzá a szakember. - Az alapítványi vagy egyéb bálokban térdig érő fekete, de kék és piros ruhákat is nyugodt szívvel választanak.

A szakértő szerint az idei év nagy divatja a csipkeruha, melyet alatta bézs vagy éppen fekete anyaggal kombinálnak, melyhez további kiegészítők, nyakláncok és táskák teszik teljessé az eleganciát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!