Bulvár

2017.04.16. 07:30

Amit a vendég nem lát - Titkok a Kodály Központból

Érdekes, impozáns és rengeteg titkot rejt a pécsi Kodály Központ.

Impozáns épület, már messziről látszik, hogy cseppet sem szokványos. Érdekes formák, különleges kialakítású parkoló, hatalmas tér. Ki gondolná, hogy a központ kávézójának területén egykor temető volt, majd helyet kapott többek közt pékség, gumisműhely. Később lett rekultivációs terület, aztán teniszpályák és az emlékezetes sorsú B52 diszkó.

Tolmácsok, hangkeverés, fénytechnika, orgonatér

A nézők által jól ismert pultot és a belső teret most elhagyjuk és a zárt ajtók mögé indulunk. Ide csak a Kodály Központ személyzete léphet be Tovább sétálva már egy lezárt részhez érkezünk: a hangkeverő pulton végeláthatatlan gombokat kezel Baranyai Zoltán.

– Minden rendezvényt rögzítünk hangban – mutat rá.

Hamarosan a tolmácsfülkékbe is benézhetünk. Bár munka most épp nem zajlik itt, azért megtudjuk: négy plusz egy nyelven tolmácsolnak, és a fordítások kábelmentes továbbítása révén a szöveg lehallgatása infrasugárzókon keresztül történik. A nézőknek csak ki kell választania a kívánt nyelvet.

A teljes cikket a bama.hu oldalán olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!