Bulvár

2017.06.28. 10:48

Meghalt a Tetovált lány férfi főszereplője

Michael Nyqvist svéd színész mindössze 56 éves volt. Tüdőrákban hunyt el.

A szomorú hírt a családja jelentette be a színészről, aki 1960. november 8-án született egy árvaházban. Innen fogadták örökbe nevelőszülei. Édesapja jogász, édesanyja író volt.

By Frankie Fouganthin - Own work, CC BY-SA 4.0,

Nyqvist tinédzserként utazott az Egyesült Államokba, itt kerül először kapcsolatba a színészkedéssel, ekkor fordult érdeklődése a színpad irányába. Először balettművész szeretett volna lenni, aztán valahogy a színháznál kötött ki. A 90-es évek vége óta sokat forgatott, tévésorozatot és mozifilmet egyaránt (nemcsak svéd, hanem dán és finn filmekben is felbukkant). Amikor megkapta a Tetovált lány férfi főszerepét (ő volt Mikael Blomkvist újságíró), Svédországban már menő színésznek számított. A Millenium trilógia megnyitotta előtte Hollywood kapuját: gonosz szerepet kapott többek között az Mission Impossible 4. részében és a John Wickben, árnyaltabbat a Kolóniában és a Frank & Lolában.

Akik ismerték mindannyian arról beszélnek most, mennyire megrendültek a hírre: egy életvidám, örök optimista ember távozott közülünk, akinek pozitív kisugárzása mindig átragadt a környezetében lévőkre is. - írta a nuus.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!