Bulvár

2016.02.11. 16:27

Milliókat kaszál havonta a TV2 híradósa

Bár leváltották hírigazgatói posztjáról, mégis megtarthatja a közel 2 milliós fizetését Azurák Csaba. Vajon milyen diplomát kellene szereznünk ahhoz, hogy mi is milliós fizetést vihessünk haza?

Leváltotta a TV2 eddigi hírigazgatóját, Azurák Csabát. A műsorvezető a váltás ellenére megtarthatja a közel 2 milliós fizetését, hiszen továbbra is képernyőn marad - írja a Blikk egy belső informátorra hivatkozva.

Azurák Csaba a csatorna alkalmazottja marad, a Tényeket továbbra is vezetni fogja és új munkájával is a képernyőre kerül. Így anyagilag nem éri majd változás, csupán a szerződésben kap más feladatot. Helyére egyébként a Story magazin főszerkesztője, Kökény-Szalai Vivien került.

Milyen diploma kell a luxusfizetéshez?

Bár sokan szeretnének annyit keresni, mint Azurák Csaba, de ezt azért nem olyan egyszerű összehozni. A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal (NSZFH) statisztikái alapján Magyarországon a legjobban keresők között a légiforgalmi irányítók, a vezető beosztásban lévők, a bírók, adótanácsadók, ügyészek, és brókerek vannak, akiknek a havi fizetésük minimum 500 ezer forint, de akár az 1 milliót is meghaladhatja.

Ehhez képest a pedig bruttó átlagfizetés Magyarországon a KSH adatai szerint jelenleg átlagosan havi 245 ezer forint. A bruttó átlagkeresetek a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban voltak a legmagasabbak (490 800 forint), a humán-egészségügyi, szociális ellátás területén pedig a legalacsonyabbak (146 400 forint).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!