Bulvár

2016.08.08. 10:46

Mitől lesz jó egy "csajozós duma"? Zala megye legszebb lányai segítettek az értékelésben

Örök dilemma, hogy mi is a jó taktika egy nő meghódításához? Többek között ide sorolhatjuk a jó kommunikációs készséget, ergo a jó "csajozós dumákat".

Mikó-Baráth György

A filmvásznon előszeretettel kreálnak ilyen figurákat a rendezők. Kinek ne ugrana be a sorozatok világából például Barney Stinson, vagy a Jóbarátokból Joey Tribbiani? Mondhatni ők igazi „kaszanovák", s ha már ezzel a jelzővel illettem őket... A jelző „ihletője" Giacomo Casanova, a történészek szerint 122 nővel folytatott szexuális kapcsolatot, bár ez nem is feltétlenül olyan sok, ha azt nézzük, hogy az egykori Real Madrid játékos Antonio Cassano, már 28 éves korára elhagyta ezt a számot. Bár az olasz csatár bevallotta, ő annak köszönheti sikerét a gyengébbik nemnél, hogy labdarúgó, és nem mellesleg a galaktikusok játékosa is volt. Nem mindenki lehet azonban futball sztár, de jó dumákat (szinte) bárki betanulhat. Majd minden férfi baráti körében van legalább egy ismerős, aki a szófordulatok nagymesterének tartja magát. Így mi is körbenéztünk, s kisebb-nagyobb kutatómunkával, a teljesség igénye nélkül, összeállítottuk a legjobbnak vélt hódító szövegeket. Majd ezeket „ki is próbáltuk a gyakorlatban",  szembesítettük őket Zala megye két koronás szépségével, a 2014-es és a 2015-ös év legszebb zalai lányának választott Bazsika Mónikával és Kovács Adriennel.

Bazsika Mónika

Első csoport, amikkel inkább ne próbálkozzunk:

„Iszol egy kólát? Hoznál nekem is? Te olyan lány vagy, akit szívesen elvinnék a mamámhoz, de nem bízok meg apámban. Bocsi telefonszámokat gyűjtök és a tiéd még hiányzik!"

Az értékelést Mónika kezdte. „Szerintem, aki tényleg bókolni akar egy lánynak, vagy be akar vágódni nála, nem kezd ilyen dumával. Ezek mind azt sugallják, hogy csak játszadozik, szórakozik mindenkivel. Nekem személy szerint ezek a dumák, nem jönnek be." Majd Adrienn folytatta. „Nem szeretem a bunkó stílust és ez az. Ha valaki komolyan csajozni akar, azt ne így csinálja, mert nem lesz túl nagy sikere, szerintem!"

Második csoport, a sablonos, ami nem is mindig rossz:

„Cukor ment a szemedbe, hogy ilyen édesen nézel? Ma kifejezetten rossz napom van, de az mindig felvidít, ha egy szép lányt látok mosolyogni. Nem fájt, amikor leestél az égből? Szia. Vagy ismerlek valahonnét, vagy tetszel."

„Bár tisztában vagyok vele, hogy ezeket naponta ellövik, de mégis aranyosak és legalább érződik rajtuk, hogy a srác próbálkozik. Például annál, hogy „Cukor ment a szemedbe, hogy ilyen édesen nézel", legalább látszik, hogy a szemembe nézett és azt dicséri meg először, ez egy jó kezdés. Ezekre mind elmondható, hogy biztos elmosolyodnék." Többségében Mónihoz hasonlóan Adri is pozitív véleménnyel volt az idesorolt szövegekkel kapcsolatban. Az utolsót nála többször „bevetették". „A közösségi oldalakon ez nagyon felkapott szöveg, velem már nem egyszer fordult elő, hogy így próbálkoztak, de volt, amikor nem is foglalkoztam vele, mert elég komolytalannak találom az ilyet." S azt is megtudtuk, hogy egy női mosolyt dicsérni, nem lehet rossz pont! „Ez a ma kifejezetten rossz napom van, de az mindig felvidít, ha egy szép lányt látok mosolyogni mondat szolid és aranyos. Sokszor hallom ezt én is a páromtól, hiszen egy nőnek a mosolya a legszebb ékszere!"

Fotó: Pezzetta Umberto

Amik a lányokat is megosztották:

„Téged írt fel nekem az orvos receptre." „Nincs egy húszasod? Megígértem anyukámnak, hogy felhívom, ha megtalálom álmaim nőjét." „Ha hazakísérlek, megtartasz?" „Akarsz nálam reggelizni?" „Szia, anyámék kizártak, alhatok nálad?"

Ismét Móni kezdte az értékelést. „Természetesen attól is függ, hogy mennyire ér célba a csajozós duma, hogy épp milyen élethelyzetben vagyunk. Nem mindegy, hogy egy munkahelyen, egy buliban vagy egy fesztiválon vagyunk. Ha jó a hangulat és nekem is tetszik a srác, valószínűleg jót mosolyognék ezeken a beszólásokon, sőt a „nincs egy húszasod megígértem anyámnak, hogy felhívom amint megtaláltam álmaim nőjét" kifejezetten tetszik." Adri ezúttal elővette a szigorúbb énjét. „Nyilván az, hogy megtartok-e valakit, nem azon múlik, hogy hazakísér-e, bár kétségtelen, hogy első lépésnek megteszi. Alapvetően gyenge próbálkozásoknak gondolom ezeket, mert ha valaki tényleg el akar hívni, akkor azt ezeknél finomabb stílusban teszi. Így nem szívesen mondanék igent a felkérésre. Volt már hasonló eset az életemben, de akkor kevésnek bizonyult a hazakísérés!"

Kovács Adrienn
Fotó: Szakony Attila

A legjobbak:

A lányok véleménye eltért a legjobbnak vélt szöveg kiválasztásakor. Adrienn a következőt választotta. „Rád nézek és látom, hogy a szüleid jó munkát végeztek." _Nálam ez a favorit. Jó párszor már a barátom is köszönetet mondott a szüleimnek, amiért szerinte ilyen "jól sikerültem"." S végül jöjjön Mónika választása. „Legaranyosabb kétség kívül a „te vagy szívem kuglófjának egyetlen szem mazsolája"."

S az Adritól kapott örök érvényű tanács (mosoly dicséretéért mindig jár a piros pont) mellé, búcsúzóul jöjjön egy Mónitól is. „Számomra szimpatikusak a már előbb említett mosolyt dicsérő bókok mellett azok is, melyek a szemet helyezik előtérbe. Nem tolakodóak, de nyilvánvalóvá teszik, hogy tetszik a lány a srácnak. A „malac" csajozós szövegek jobb, ha későbbre maradnak, semmiképp sem a beszélgetés, ismerkedés elejére!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!