Bulvár

2017.07.02. 14:40

Ne a karosszékben! - Nordic walking az Azáleás-völgyben

ZALAEGERSZEG A zalaegerszegi Egészség Egyesület Életmód Klubja a megszokott vizslaparki helyszínt a kissé távolabbi, az Azáleás-völgyben található kirándulóútra cserélte a legutóbbi, sokakat vonzó nordic walking programján.

Matyovszky Márta

A lapunkban is megjelent felhívásra zalakarosi és szanyi vendégek is csatlakoztak az azáleák elvirágzása után is csodálatosan szép völgyben való sportoláshoz. A Siklósiné Judit tréner által oktatott helyes bothasználaton túl tájékozódási alapismereteket is szerezhettek a megjelentek. Vajda László, a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club tiszteletbeli elnöke demonstrálta az ellenőrzőpontokat jelentő bóják érintésének szabályait, és kicsit továbbvezényelte a csapatot az azáleásnál, a páfrányos emelkedőig. Madárfütty, zöld és változatos terep, jó társaság, vidám hangulat, kell-e ennél több az egészséghez?

Siklósi Vilmosné tájékoztatása szerint a klub továbbiakban a Zalaegerszeget körülölelő dombok, erdők területén kéthetente más és más helyszínen tervez hasonló programot, így a Parkerdő, a csácsi arborétum, a Gébárti-tó, az alsóerdei tornapálya is felkerült a listára. Bár a program leginkább a szenioroknak szól, természetesen minden korosztályt és alkalmi csatlakozót szívesen lát az egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!