Bulvár

2017.03.04. 16:00

Nyuszibúbok, virágdobozok - Kézműves dekorációk sokasága készül a kicsi műhelyben

Murakeresztúr - Az egész asztalt beborítják a szivárványszínű dekorgumik, a raffiakötegek és a filc sálak. Ezeken túl megannyi apró kütyü tarkítja a korántsem szokványos palettát. A kelléktárat ragasztópisztoly és olló is keretezi. Mi készül a kavalkádból? Különleges tárgyak, melyek Mikolánné Danajka Bianka kézügyességét dicsérik

Szabó Zsófia

Mindig imádott festegetni, színezgetni, ragasztgatni a kétgyermekes, huszonkilencéves anyuka, aki ennek ellenére mégis jogi asszisztensnek tanult. Ám a paragrafusokat lecserélte gyerekkori hobbijára, amikor férjhez ment s megszülettek kisfiai.

- Szerettem tenni-venni a házunk körül - mesélte Mikolánné Danajka Bianka. - Szépítgettem a családi fészket magam készítette képekkel, apró díszekkel, hogy még otthonosabb legyen. Eközben eszembe jutott, hogy a bejárati ajtót is kicsinosítom, egy csuhébaba kopogtatóval. A kezem ügyében volt minden, ami kellett hozzá. Felöltöztettem a kukoricacsuhét, ragasztottam rá pici szemeket, ajkakat, végül ajtódísz kerekedett belőle - nevetett a fiatalasszony, aki bevallotta: nagyon élvezte, hogy a keze nyomán, saját ötleteiből különböző dolgokat kreálhat. Így idővel a hobbija lett a munkája is.

- Miután reggel a családi teendőket ellátom, bevackolom magam a kis műhelyembe. Zenét kapcsolok és hozzálátok a munkához. S hogy mi mindent váltok valóra a fejemben lévő ötletbörzéből? Többek közt asztali-, fali- vagy ajtódíszeket, kalapdobozba költöztetett polifoam virágokat, a húsvét közeledtével pedig még nyuszibúbokat is. Ezek, leegyszerűsítve, vékony kis gallyakból összefogott kör alakú formák. Ezeket, ha egymásra helyezzük és színes szalagokkal, virágokkal feldíszítjük, máris tetszetős figurát kapunk - mutatta Bianka a nem hétköznapi nyuszit. Egyúttal megjegyezte: ötletekért nem az internetet bújja, mert akkor nem tükröznék munkái a saját egyéniségét.

- Emellett arra is figyelek, hogy a felhasznált alapanyagok nagy részét is magam állítsam elő - részletezte. - Például, ősszel a családdal közösen gyűjtöttünk terméseket az erdőben, amikből aztán került az asztali díszekre is. Vagy a tüzelőnek használt fából az ügyes, asztalos apósom apró cikkelyeket vágott, amiket lelakkoztam és a füzérekre tűztem. Az egyik virágkereten lévő borítás pedig egyszerű, akár a hétköznapokban is viselhető sálból készült.

Olló, ragasztó, dekorgumiból formázható kicsi szirmok, masnik mindig elérhető közelségben vannak, ha Biankának éppen ezekre van szüksége.

Ám glédában állnak a száraz oázisok is a műhelyben, melyek sok más mellett a kalapdobozokba kerülnek virágtalajnak, mivel a szürke tűzőhabot picike, selyemrózsa fejekkel öltözteti fel a fiatalasszony. Szép lesz, ízléses, élettel teli, s a legnagyobb előnye, hogy nem hervad el.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!