Bulvár

2017.03.01. 14:00

Nem is gondolná, hogy hány magyar okostelefonozik

A kutatók az elmúlt öt év adatait használva álltak elő az eredménnyel.

A 24.hu cikke idézi a felmérést, mely szerint 2012-ben átlagosan háromból még csak egy fogyasztó rendelkezett okostelefonnal, négy évvel később ez az arány már több mint 70 százalékos volt.

Hazánkban ma az emberek 61 százaléka használ okostelefont, amely a korábbi 2012-es adatokhoz viszonyítva (22%) közel 177 százalékos növekedést jelent.

A globális felhasználók egyharmada már gyakrabban használja az internetet a telefonjáról, mint számítógépről vagy táblagépről, míg Magyarországon ez az arány 52 százalékos.

A 25 év alatti magyar fiatalok közel 93 százaléka rendelkezik okostelefonnal, melyből 75 százalékuk rendszeresen használ valamilyen keresőprogramot, 76 százalékuk az internetről gyűjt információkat, sőt 67 százalékuk egy héten legalább egyszer néz videót az eszközön.

További érdekességként szolgál, hogy a felhasználók 69 százaléka kizárólag okostelefonján nézi az időt, míg 71 százalékuk használja azt ébresztőóraként.

Hiába, a technológia teljesen beépült a mindennapjainkba...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!