Bulvár

2016.07.23. 14:41

Pecás gyerekek versenye - Hagyományteremtő céllal; hogy ne a számítógép előtt üljenek

Zalaszentmihály - A tó vizén apró buborékok sokasága jelezte, a felszín alatti pikkelyes világ lázba jött. Kaptak a halak. Náluk jobban talán csak a parton állók izgultak.

Arany Gábor

A vékony zsinór végén élénken izgő-mozgó sokbajuszos törpeharcsa vesztét a nagymama által főzött tejes csemegekukorica okozta. A 9 éves Tuboly Rebeka rutinos mozdulattal fogta ki az Örömpeca-tó lakóját. Mint édesapja, Tuboly Zoltán elárulta, kislányát három éve ejtette rabul a horgászat.

- A hagyományteremtés szándékával hirdettük meg ezt a programot, ezzel is szeretnénk elérni, hogy a gyerekek ne csak a számítógép előtt üljenek - árulta el a szervező, 350 tagot számláló Zalaszentmihályi Horgászok Egyesület elnökségi tagja, Varga Tamás.

 

Első alkalommal rendeztek szombaton horgászversenyt 4-14 éves gyermekek részére. az intenzíven telepített kisebbik tavukon. Húsznál többen jelentkeztek, és nemcsak helybeliek. A szervezők horgászengedélyt nem kértek, egy botot és egyetlen úszós horgot lehetett használni, a kifogott halakat pedig mérlegelés után visszahelyezték a tóba. A felnőtt kísérőkre tekintettel igazán családias légkörben zajlott a verseny. Az első helyet Tuboly Rebeka szerezte meg 1,38 kilóval Magasházi Mátyás (1,25 kg) és Kiss Bendegúz (0,90 kg) előtt. A következő, egyesületi megméretést augusztus 6-án tartják Zalaszentmihályon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!