Bulvár

2016.04.05. 12:35

A Rammstein bepereli Németországot

Mivel a zenekar "Liebe ist für alle da" című albuma ideiglenesen tiltólistára került, most hatvanhatezer euró összegű kártérítést követel a Rammstein zenekar a Németországtól.

Thimm Andreas

Egy bírósági szóvivő szerint az ügyben már megérkeztek a papírok a bonni tartományi bíróságra. A "Bántalak" című dalt, annak kínzás-képe miatt "nyersnek" és "erkölcstelennek" sorolt be a német intézmény. Mivel a dal veszélyeztethette volna a fiatalok fejlődését, az egész album tiltólistára került. Emiatt Till Lindemann együttesének mintegy 85.000 CD-t kellett megsemmisítenie. Az ebből létrejött kárnak megfelelő kártérítést követeli most Németországtól a Rammstein.

Már fél év után levették az albumot a tiltólistáról, mert a kölni közigazgatási bíróság jogellenesnek értékelte a szövetségi ellenőrzés döntését, véleményük szerint a hivatal nem vette figyelembe a művészi szabadság és ifjúságvédelem egyensúlyát. Az ítélet szerint, a harcias, eltúlzott erőszak ábrázolása a zenekar stilisztikai eszközeként fogható fel. Ez a "nem reális erőszak" ábrázolásának esete.

Mivel ez még 2009-ben történt, az egyenlőre nem tisztázott, hogy a kultuszzenekar mert éppen most fordul a bírósághoz. Az ügy tárgyalása a bonni tartományi bíróságon a tervek szerint nyáron kezdődik. Az együttes hat tagjának nem szükséges személyesen is jelenlennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!