Bulvár

2016.07.11. 19:41

Rómáig kerekezik a békenagykövet - Öt kontinens hetven országában járt már

Hegyhátszentmárton - Július 5-én indult Egerből, s a tervek szerint pontosan egy hónapra rá, vagyis augusztus 5-én érkezik meg úticélja végpontjára, Rómába Zelei József kerékpáros békenagykövet.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyuricza Ferenc

Zelei József eddigi 26 béketúrája során több mint hatvanezer kilométert teljesített, öt kontinens hetven országát érintve. A mostani túrájának többes célja van: Zelei József az általános békemisszió mellett immár harmadik éve hívja fel a figyelmet az I. világháború centenáriumára, eközben minden évben újabb hadszínteret érint. Ezúttal a doberdói fennsíkra, valamint a Piave és Isonzo völgyébe is ellátogat. Onnan továbbhaladva Rómába kerekezik, ahol augusztus 10-én Ferenc pápa is fogadja őt. Zelei József a 2016-os útját ezenfelül a Szent Márton Emlékévnek is szenteli, emiatt nemcsak a hét végi, szombathelyi Szent Márton Találkozón vett részt, de tegnap az őrségi Hegyhátszentmártonra is ellátogatott. Útját innen Zala felé folytatta, majd kedden reggel átlépte a szlovén-magyar határt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!