Bulvár

2017.06.07. 07:21

Staféta Nyakó Melindával

A Stafétát Fenyvesi Attila, a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa Nyakó Melinda pszichológusnak adta tovább, azt kérdezve tőle: - Az átlagosnál borúlátóbbak-e a magyarok, s melyek azok a társadalmi feszültségek, amelyek a legtöbb embert tesznek pesszimistává?

Horváth-Balogh Attila

- Lehetséges, hogy létezik egy felmérés a borúlátás átlagáról, és erről én nem tudok? - kérdezett vissza a szakember.

Fotó: Tábori Imre

- Ha igen, rossz, ha mi az átlag felett vagyunk? Nem elkerülve a választ, ez olyan kérdés, ami nehezített sorsot sugall. Tudományos megalapozottság nélkül, a kérdés első felére azt kell válaszolnom, nem, illetve nem tudom. A kérdés második felét is másként közelítem meg: ha az emberek pesszimizmusa kezd társadalmi méretet ölteni, az feszültséget teremt. Én a sorsunk feletti egyéni felelősségben hiszek, vagyis „tegyük meg, amit tudunk, aztán kiderül a sorsunk". Hibázhatok, lehetnek rossz döntéseim, de mindeközben azt érzem, hogy részese, és nem elszenvedője vagyok az életemnek, a sikereim valóságosak, ez pedig méltóságot és erőt ad, ami segít feloldani időnként megjelenő pesszimizmusomat.

Nyakó Melinda a Stafétát Mihácsi Ernő bisztrótulajdonosnak adta tovább, azt kérdezve tőle: van-e lelkük az ételeknek? S ha igen, hasonlít-e az elkészítőjükéhez?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!