Bulvár

2015.11.04. 13:52

Tarantino - Amerikai Rendőrök 2:0

Óriási port kavart, hogy Quentin Tarantino megjelent egy rendőrgyilkosságok elleni tüntetésen és azt nyilatkozta, hogy a gyilkosság az gyilkosság, akkor is ha egy rendőr követi el.

Az időzítés nem volt éppen a legjobb sem a szervezők, sem Tarantino részéről, az amerikai rendőrszövetségek rendesen ki is akadtak miatta és országos bojkottra szólították fel a hatóságokat Tarantino következő filmjével kapcsolatban. A bojkotthoz olyan szövetség is csatlakozott, ami 330 ezer rendőrt számlál és azt is kikötötték, hogy a jövőben nem kívánják semmilyen szinten sem segíteni a rendező munkáját. Tarantino válaszolt és nyert.

Tarantino a túlzott rendőri brutalitás elleni tüntetésen, New Yorkban, 2015. október 24-én Fotó: Eduardo Munoz Alvarez / AFP

"Ahelyett, hogy a rendőri brutalitással kapcsolatos incidenseket vizsgálnák, ahelyett, hogy az Amerikában egyre nagyobb problémát jelenti rendőri túlkapásokkal foglalkoznának, sokkal könnyebb engem kipécézni. Az üzenetük pedig egyértelműen az, hogy leállítsanak, lejárassanak, megfélemlítsenek és befogják a pofámat, ezzel jelezve minden ismert embernek, hogy mit várhatnak, ha felszólalnak az üggyel kapcsolatban" - ezt írta Quentin Tarantino a közleményében a Hollywood Reporter szerint.

A rendőrökkel ellentétben a Tarantino filmjeiben közreműködő Weinstein Company toleránsnak mutatkozott az ügyben, és elmondták, hogy a rendező azt mond és mondhat, amit csak akar, és ez így van jól.

Quentin Tarantino következő rendezése, az itthon Aljas nyolcas címet kapó western január 7-én érkezik a hazai mozikba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!