Bulvár

2017.01.02. 15:39

Stílusváltás: Zsoldi Gergely tört ritmusokra cserélte a "szájkaratét"

A korábban a rap zenéből ismert Zsoldi Gergely stílust váltott és Greg O’real néven The last station címmel új hangzásvilágú videoklippel jelentkezett.

Benedek Bálint

- Bejártuk fél Zala megyét, hogy rátaláljunk a megfelelő helyszínekre - mesélte a 31 éves Zsoldi Gergely. - A festői szépségű Bázakerettyén kezdtünk, ám a dal hangulata miatt végül egy elhagyatottabb erdős területen folytattuk Kanizsa közelében. A szerelmi szál helyszínéül pedig egy hévízi villát választottunk, ahol nívós környezetben készülhettek el a képek.

A kis költségvetés ellenére több különleges effektust is felhasznált a stáb a lehető legjobb képi világ eléréséhez. A vezető operatőr a kanizsai Balázs Ádám volt, az ő munkáját segítette a szintén dél-zalai Domaföldi Dávid és a hévízi Farkas Attila, aki több magyar együttessel is rendszeresen dolgozik.

- A kanizsai modell, Herbai Hédi személyében rendkívül dekoratív és profi partnerem volt, ami újabb lendültet adott a csapatnak - tette hozzá az énekes.

Zsoldi Gergely nevét először a Rhyme Project kapcsán ismerte meg a rap zenét kedvelő közönség még 2002-ben. A több kanizsai fiatal alkotta csapat, egy hip-hop tehetségkutató verseny nyugati régiójában győzött. Ezután készült el a Földalatti beatek című videó, mely nagy sikert hozott, majd szétszéledt a banda. Az egykori tag, Docta 2008 környékén újra összerántotta az együttest. Ekkor az azóta a Wellhellóval befutott Diaz is csatlakozott a srácokhoz, akik Fénysebesség címmel új albummal jelentkeztek. A lendület két éven át tartott, s bár az underground műfajában minőségi anyag került a közönség kezébe, a várt siker elmaradt. Motiváció hiányában pedig a munka is megrekedt, ám a muzsika iránt táplált szerelem nem múlt el.

- Stílust váltottam, a rapet a tört ritmusú, a mai fiatalok körében kedvelt elektronikusra cseréltem, de az angol szövegek írását megtartottam - folytatta a Kanizsai Kulturális Központ marketing felelőseként dolgozó férfi. - Bár ebben nem lehet annyi mondanivalót besűríteni a szövegekbe, mint a rapben, de most ez jelenti a kihívást. A zenei alapokért a szombathelyi Szántó Viktor felel, a vizuális tartalmat Balázs Ádámra bíztam. A produkció így lesz teljes, a minőségi munka érdekében a videóklip esetében a képeket minden esetben a zenére vágtuk. A ritmusok állandó váltakozásához tökéletesen illeszkedett a képi világ is.

A férfi szerint ez az újfajta stílus egyelőre csak külföldön hódít, itthon továbbra is a könnyen felfogható zenére vevők a rajongók. Azonban az ifjúság nyitott, így idővel ez a friss futurisztikus hangzásvilág elcsavarja majd a fejüket.

Fotó: Varga Balázs, Balázs Ádám

- A zene készítése továbbra is a hobbim marad. Koncertezni egyelőre nem szeretnék, ám a világhálón keresztül sokakat el lehet érni - mesélte. - A The last station című nótát eddig több, mint ezren látták a videómegosztókon, ez számunkra már siker.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!