Bulvár

2016.07.17. 14:32

Új színpadi pavilont is építettek

Nemespátró - Virágosítás és felújítások. A dél-zalai település fejlesztésekkel készül az augusztus 13-ai falunapra.

Benedek Bálint

Jelentősen átalakult a 300 fős település központja az elmúlt időszakban: a terekre virágokat helyeztek ki, a főtéren új színpadi pavilont építettek társadalmi munkában.

Fotó: Szakony Attila

– Az itt élők számára fontos, hogy rendezett környezetben élhessenek – fogalmazott dr. Bicsák Eszter jegyző. – Ehhez a virágosítás is hozzátartozik, így a faluban több közterületen, de a buszmegállók környékén is muskátlikat, rózsákat valamint kannavirágokat ültettünk. A falu utolsó szekerébe, melyet Győrfy János gazdától vásároltunk meg, szintén virágkompozíció került, de ugyancsak a parkjainkat díszíti egy régi tűzoltókocsi. Településünk másik éke a központban álló díszkút, mely két duzzadt fenyőmagot szimbolizál. Pallós Kornélia műve ezzel a nemespátróiak egyik kenyérkeresetére a fenyőtermesztésre hívja fel a látogatók figyelmét.

A jegyző még hozzátette – A megkezdett munka folytatódik tovább, hiszen van még bőven tennivaló Nemespátróban. A kultúrházban saját forrásból elkezdtük a belső szigetelést, de a további munkálatokhoz pályázati pénzt remélnénk. A polgármesteri hivatal épületére is ráférne egy nagyobb ívű felújítás, ehhez szintén elengedhetetlen a pályázati forrás.

A helyi és környékbeli emberek a jó ügyért összefogtak, és társadalmi munkában elkészítették a színpadot körülölelő új pavilont. Gilicze Sándor polgármester a képviselő-testület döntése értelmében félmillió forintot különített el a vasszerkezetes építményre.

– A vázat saját kezűleg készítettem el, a tetőt egy surdi vállalkozó segített a helyére tenni, míg a többi munkában a 13 közmunkásunk vállalt komoly szerepet – így a polgármester. – Augusztus 13-án tartjuk meg a falunapot, ekkor debütál a pavilonunk, mely remélhetőleg nemcsak a fellépők, de a közönség tetszését is elnyeri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!