Bulvár

2017.02.19. 16:00

Újra felbukkannak a zsebszörnyek

Sokan emlékeznek még a tavaly nyári Pokémon Go lázra, ami miatt a fiatalok jelentős része az utcán, okostelefonnal a kezében hajkurászott virtuális szörnyeket.

Rákos Bianka

Azóta eltelt több mint hét hónap, de a lelkesedés egyáltalán nem tűnt el. Az alkalmazás annyira népszerű, hogy február 17-én újabb pokémonokkal bővült a repertoár.

Megjelenése óta először kapott nagy frissítést a Pokémon Go mobiljáték, így számíthatunk rá, hogy a következő napokban újra tele lesznek Zala megye parkjai és közterei zsebszörnyeket vadászó játékosokkal. Aki nem tudná mi ez, annak eláruljuk: a Pokémon Go-ban a való világban sétálva kell összegyűjteni a kis szörnyeket, amelyek a mobilunk képernyőjén tűnnek fel. A játék világszerte nagy visszhangot váltott ki, hiszen nem egy baleset történt oly okból, hogy a túlbuzgó játékos rosszkor lépett le a járdáról. A negatív hangok ellenére népszerűsége töretlen, Péter István például megjelenés óta játszik vele.

- Azért szeretem, mert képes feldobni az unalomig ismert útvonalakat, például munkába menet. A másik előnye, hogy kimozdít, és olyan részleteket is felfedezhetek a környéken, amelyeket eddig észre sem vettem - mondta.

Magyar Martin szintén nagyon kedveli a játékot, ő a kellemes gyerekkori emlékek miatt vágott bele.

- Amikor gyerek voltam, a legjobb mesesorozat a Pokémon volt. Amint meghallottam, hogy valósághoz köthető játék lesz belőle, letöltöttem és már vadásztam is a kedvenc szörnyeimre - emlékezett vissza Martin.

A mobiljáték új frissítése visszacsábíthatja a régi játékosokat is, hiszen több mint nyolcvan új zsebszörny került be a programba. A második generációnak nevezett pokémonok mellett számtalan friss funkció is elérhető lett. A megjelenés óta működésképtelen pokéradar például nemrég javítva lett, így már az is láthatóvá vált, melyik emléktáblához, szoborhoz van közel a virtuális préda.

- Az új jövevények közül én legjobban Wobbuffetet, a kék, csepp alakú kétbalkezes pokémont vártam. A frissítésekkel viszont nem vagyok túl elégedett, az egyetlen, ami az utóbbi időben tetszett, az a radar megjavítása volt - árulta el a véleményét István.

Aki újra belevetné magát a keresgélésbe, jobb, ha az okostelefon képernyőjének bámulása mellett a környezetére is figyel. Egy lábtörést ugyanis semmilyen ritka pokémon nem ér meg.

Címkék#Pokémon Go

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!