Bulvár

2017.02.16. 13:28

Végre azt mondja Trump, amit mi akarunk!

Legalábbis a szájába adhatunk mondatokat a DJ Trump nevű videomixer app segítségével.

Androidos készülékeken és a weben is elérhető a DJ Trump nevű videomixer app, amivel olyan mondatokat adhatunk Donald Trump szájába, amelyek korábban – vélhetően, remélhetően vagy sajnos – egyáltalán nem hangzottak el - írja a 24.hu.

A feladatunk nagyon egyszerű – egyszerűen csak begépeljük az angol nyelvű üzenetet (a rendszer mutatja nekünk, hogy mely szavakat használhatjuk és melyeket nem). Miután véglegesítettük, a rendszer az általa nyilvántartott Trump-nyilatkozatokból összeollózza nekünk azt a mondanivalót, amit begépeltünk.

A fejlesztők szerint a rendszerben körülbelül 4500 különböző szó kapott helyet (amely elég soknak számíthat – hiszen, ami az angol nyelvet illeti, az átlag anyanyelvi beszédhasználók alsó hangon 3000 szót használnak, passzív szókincsük rossz esetben is 15000 körül van, napi szinten viszont 500-1000 különböző szóval már jól el tudunk lenni ahhoz, hogy alapvetően tudjunk funcionálni, igaz, senki sem fog szövegíróként alkalmazni minket). Egy videó maximum 50 szóból állhat, a készített videókat pedig gond nélkül továbboszthatjuk, tartalmuk csak azoknak érhető el, akiknek továbbküldtük.

Érdemes hozzátenni – a rendszer eltérő hangerejű és minőségű videókból dolgozik, a szavak közé pedig nem helyez el apróbb szüneteket (mint ahogy az az élőbeszéd jellegétől elvárható lenne), úgyhogy nem a legtökéletesebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!