Designos kocsival érkezett Joulupukki

Egyenesen Lappföldről érkezett hazánkba Joulupukki, az ősz szakállú finn Mikulás, aki Budapest mellett pénteken Keszthelyre is ellátogatott.

zaol.hu


Joulupukki már negyedszer repült   - ha nem is rénszarvas szánon   - Magyarországra.  Mint minden évben, idén is a fővárosba landolt 6-án.

Pénteki állomásán keszthelyi a Csány-Szendrey ÁMK előtt várták a különleges vendég  érkezését a kíváncsi és izgatott gyerekek. A nagyszakállú, jóságos Télapó 1200 ajándékcsomaggal érkezett. Mindet kiosztotta az óvodások,  és elsős-második osztályos kisdiákok között a zsúfolásig megtelt iskolai  tornacsarnokban  az ujjongó siserehad műsorral és rajzokkal hálálta meg a Mikulás bőkezűségét.  

Hull a pelyhes fehér hó...  énekelte sok száz gyermek, akik közül Kocsis Hanna a Csány-Szendrey kiselsőse karácsonyfát és  Mikulást rajzolt.


 - Már nagyon izgultam, hogy láthassam az igazi Télapót  - így Hanna.  - A tévében is mutatták, alig várom, hogy elmesélhessem az anyukámnak, hogy milyen élőben.

Nagy Ricsi és Viki, az Egry-iskolás testvérpár nem titkolta: ők magasabbnak képzelték Joulupukkit. De csillogó szemmel mondják, hogy ha rájuk kerül a sor az ajándékosztásnál,  meg akarják húzni a szakállát.

- Reméljük, hogy megkérdezi, mit szeretnénk Karácsonyra - jegyezték meg.


Az Anneli Temmes, finn kulturális attaséval érkező Mikulás délután még a Sétáló utcán is megörvendeztette a gyerekeket.   A belvárosba érkezésére óriási tömeg sereglett    össze, mindenki igyekezett a közelébe férkőzni. Később a kórházban látogatta meg a kicsi betegeket is.

"Legyen Ön is Mikulás"!

Az országban  Mikulásgyár címet viselő, legnagyobb hazai jótékonysági rendezvény minden eddiginél hosszabb időtartammal, (december 11 és 22 között, 10-20 óráig) várja a zalaegerszegi  Zala Plazába is az adakozókat. A Magyar Vöröskereszt fővédnöksége alatt álló rendezvényen a megyei szervezet dolgozói és önkéntesei tartós élelmiszer, tisztítószer, ruha, könyv, játék felajánlásokat is szívesen látnak, s gondoskodnak róla, hogy mindezek a rászoruló családok mikuláscsomagjaként a megfelelő kezekbe kerüljenek.  

- Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő akciónál örömmel tapasztaljuk, hogy évről évre egyre több adományt sikerül összegyűjteni - számolt be Benkő Lászlóné, a Mikulásgyár városi koordinátora. - Idén pedig még bővítettük a rendezvényt, Az év Mikulásgyár díja kitüntetésért várjuk osztályok felajánlásait, fődíjként pedig egy bécsi osztálykirándulást sorsolunk ki.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!