APEH-górcső alatt a termékbemutatók és hitelközvetítők

Fokozottan ellenőrzi az APEH idén a termékbemutatókat és hitelközvetítőket a Nyugat-dunántúli régióban is. A szakemberek legfőbb célja a feketegazdaság visszaszorítása, de nagy hangsúlyt fektetnek továbbra is a körbetartozások felderítésére.

zaol.hu

Tavaly több mint 26 milliárd adókülönbözetet állapítottak meg a régióban.

Néhány adat a 2009es esztendőből: az adóellenőrök közel 500 alkalommal vizsgálták a vagyonosodást a Nyugat-Dunántúlon működő vállalkozásoknál, hol 2,7 milliárd forint tartozásra derült fény. Járulékokból 13 milliárdra rúg a be nem fizetések összege. Sokan törekednek az ÁFA minimalizálására. Ebben az esetben közel 5 milliárd forint büntetést szabtak ki. A vizsgálatok idén, néhány kiemelt területet megjelölve, tovább folytatódnak.

- Idén az ellenőrzési irányelvben nevesítetten vizsgálandó fő tevékenységi körök közé a nyomda-papíripari tevékenység, az őrző-védő szolgáltatók, a termékértékesítők, a hitelközvetítők, a zöldség-gyümölcs nagykereskedők, valamint a festék, vas és üvegárú kiskereskedők tartoznak- közölte Szemesné Bognár Ágota, az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának ellenőrzési főosztályvezetője.

Szemesné Bognár Ágota hozzáfűzte: a határon átnyúló körbeszámlázásos ügyletek felderítése során tavaly több milliárd forintot hajtottak be az ellenőrök. A körbetartozásokkal kapcsolatos vizsgálódások pedig idén sem kerülnek ki a figyelem középpontjából.


Forrás: zegtv.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!