A rájátszásra készülnek

Alig ért véget a tekézők Szuper Ligájának alapszakasza, a legjobbak számára máris itt a folytatás. A hét végén már a bajnoki elődöntők következnek, s ennek apropóján néztünk szét a két zalai együttes háza táján: miként várják a rájátszás küzdelmeit?

Kerkai Attila

 

A kiírás értelmében tehát az első a negyedikkel, míg a második a harmadik helyezettel mérkőzik meg oda-visszavágós rendszerben a döntőbe jutásért. A ZTK együttese szombaton hazai pályán 12 órától az Ózddal kezd, persze Fehér László, a zalaiak játékos-edzője érthető módon nem felejtette el csapata hét végi sikerét sem felemlegetni ...


- Legnagyobb riválisunkat, a Szegedet vertük meg idegenben, ami nagyon jót tett a rájátszás előtt a csapat hangulatának is - említette meg elöljáróban a szakember. - Szegeden emberemlékezet óta nem nyert vendégcsapat, de nekünk azért is szükség volt erre a sikerre, hogy megmutassuk a bajnoki címvédőnek: van oka félni tőlünk a bajnoki döntőben is, ha mindketten odaérünk. A hét végi sikerünket ezenfelül azért is tartom nagyon értékesnek, mert a Szeged a teljes csapatával állt ki és idei legjobb teljesítményét nyújtotta, aminél csak a mi együttesünké volt a jobb...

A bajnoki döntőben jöhet az újabb csata, de előbb még az elődöntőn kellene túljutni. Az Ózd elleni csata első felvonása szombaton 12 órakor kezdődik, hiszen előt-te most már nincs ifjúsági mérkőzés. S most nézzük, milyen eredménnyel lenne elégedett Fehér László a visszavágóra?

- Nem lesz egyszerű, ugyanis nem mindegy, milyen eredményt érünk el az első mérkőzésen - mondta. - Az Ózd ugyanis ebben a szezonban otthonában még nem kapott ki, mindössze egy döntetlent játszott a győzelmek mellett, azt is velünk. Szombaton idehaza tehát a lehető legnagyobb különbségű győzelemre készülünk, hogy a jövő heti visszavágóra nyugodtan utazzunk. Gondot okoz Nemes Attila lágyéksérülése, de remélem, játszani tud. A tavaszi hazai mérkőzésünkön 8:0-ra vertük az Ózdot, ez az eredmény most is tökéletesen megfelelne...

A ZTE-ZÁÉV TK női csapata a harmadik helyen zárta az alapszakaszt, így a második - egyben címvédő - BKV Előrével találkozik az elődöntőben. Az első összecsapásra szombaton, Budapesten kerül sor, és az egerszegiek mindent elkövetnek a bravúr érdekében.

- Érdekes volt ez az alapszakasz, hiszen ha idegenben korábban megverjük a Perenye csapatát, akkor most mi vagyunk az elsők - indította esélylatolgatását Nagy László, a lányok edzője. - Ez is jelzi, hogy az első négy helyezett csapat között nincs nagy különbség, ami teljesen igaz a rájátszásra is. Abból a szempontból kedvező a helyzet, hogy a visszavágót idehaza játsszuk, de a reménykedéshez az is kell, hogy szombaton idegenben jó eredményt érjünk el.

Az alapszakaszban a ZTE TK-BKV párharcok összesítése döntetlennel zárult, de adhat-e kiindulóalapot mindez a folytatásra? - fordultunk ismét Nagy Lászlóhoz.

- Hogyne, és a lányok lelkesek is - válaszolta. - Azt viszont meg kell jegyezni, hogy bár csak a második helyen végzett a BKV, mégis az övéké talán a legerősebb csapat a mezőnyben. A lányok már tűzben vannak, Nemes Irén, Csurgai Anita és Airizer Emese kezdésként akár három pontot is szerezhet, s reméljük, hogy a másik három pálya valamelyikén is sikerülhet bravúrt elérni. Egy szoros eredmény, de akár mégegy hat-kettes vereség sem döntene el mindent... Megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni az első mérkőzésből, s aztán jöhet a visszavágó.


MÁJUSBAN LESZNEK A HELYOSZTÓK
A tekézők Szuper Ligájában az elődöntők tehát a hét végén megkezdődnek, a visszavágókat pedig rá egy hétre rendezik. A két győztes jut a fináléba, a vesztesek a harmadik helyért mérkőznek meg. A helyosztók időpontjai is megvannak, így a döntők első találkozóira május 8-9-én, a visszavágókra pedig 15-16-án kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!