ZTE: csak félig sikersztori (képgalériákkal)

Csak a remélt forgatókönyv első fejezete teljesedett be, azaz a ZTE NKK női kosarasai győztek, a vasárnap esti második rész ennél szomorúbbra sikeredett, ugyanis a Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese hazai pályán kapott ki.

Kerkai Attila

Komoly figyelmet kapott a szurkolók részéről a vasárnap délutáni kosárlabda-maraton, ami érthető: az eddig remekül menetelő női csapat egy nem várt vereség után újra hazai pályán játszott, és a ZTE NKK nem hibázott: a Szekszárd csapatát nagyon magabiztosan győzte le (80-57). Ezt követően jöhetett volna a folytatás, bár a Zalakerámia-ZTE KK valamennyi tagja tisztában volt vele, hogy a Kaposvár ellen nem lesz könnyű nyernie. A siker elmaradt, győzött a somogyi együttes (77-74), s továbbra is várni kell a ZTE KK első sikerére.



Merthogy a vasárnap esti vereséggel a hatodik találkozóját is elveszítette a Kis Attila-Patonay Imre irányította kék-fehér alakulat. Azt kell, hogy mondjuk, több lehetett volna ebben a mérkőzésben, hiszen most már három légióssal áll fel a ZTE KK is, csakhogy vasárnap gyenge napot fogtak ki az egerszegiek. Csapatszinten nem tudták ellensúlyozni a másik oldalon egészen kiváló teljesítményt nyújtó Josh Wilson-Nick Raivio duó produkcióját, mert a két amerikai tulajdonképpen a kaposvári siker fő letéteményesének bizonyult. A győzelemhez ugyanis több jó egyéni teljesítmény lett volna szükséges hazai oldalon, és itt most nem Tim Whitworth-re gondolunk, hiszen a héten érkezett amerikai játékos beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Vagy ott van Chris Hines, ő szintén nagyon agresszíven és jól dolgozott, de kettejükön kívül valóban nem lehet mást kiemelni. Az irányító Perine gyengén játszott, bár a hajrában voltak már szép megmozdulásai, de a ZTE KK jelenlegi helyzetében mindez most nem elég a sikerhez. Az amerikai fiú egerszegi karrierje során talán most veszítette el először a fonalat, többet kellett volna passzolnia, az összjáték terén is akadtak kihagyásai, márpedig az övé egy nagyon fontos poszt. Ezzel persze nem bántani akarjuk Perine-t, sőt azzal, hogy kiegészült a zalaiak kerete két újabb játékossal, megint egy új fejezet kezdődött a csapatépítésben, amely most is tart, és ez zavart is okozhat. (Ebben jóval előrébb jár például a Kaposvár, ami sokat nyomott a latba.). De ott van Gáspár Dávid is, akinek nem ez volt élete mérkőzése, de persze hálátlan szerep jutott neki: Raiviót kellett fognia, amely nem volt egyszerű feladat, s mindez fogyasztotta az energiát, s nem jöttek tőle sem a pontok. A hajrában, amikor Kertész bedobta a triplát (72-74), még lett volna esély, de azt kell, hogy mondjuk, Raivio és társai megoldották ezt a helyzetet is, s ebben mindenképpen jobbak voltak a vendégek.


Az elmaradt győzelem persze a szurkolók körében is élénk vitát gerjesztett, sőt. olvastunk olyan véleményt is, hogy az edzésen történhetett valami, ami talán a csapategységre is negatív hatással lehet. Ha arra az esetre gondoltak, amelyet mi is láttunk, hiszen ott voltunk a tréningen, akkor még csak meg sem kell kérdeznünk ez ügyben senkit. Merthogy nem történt semmi olyan, amely máskor ne fordult volna már elő. Az, hogy keményen edzett a csapat és ebbe egy-egy vétlen, szerencsétlen mozdulat is belefért, ez tény. Egyébként megírtuk szombati számunkban is, hogy Délityet valóban eltalálta Hines könyöke, és megsérült az arcán. Ilyen bárhol, egy kispályás futballmeccsen is előfordul, később pedig Perine és Kinter egy ütközés után különbeszélgetést tartottak. Ennyi volt, az edzők elmagyarázták, mi helyes és mi nem, ennél komolyabb sérelem pedig senkit ne érjen, ha csapatban játszik.

A napokban idézték fel Sir Alex Ferguson kapcsán, hogy a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere egy alkalommal mérgében úgy rúgott bele egy futballcipőbe, hogy az fejen találta David Beckhamet (ugye, ismerős nevek?) és össze kellett varrni a játékos szemöldökét. Ha valami, akkor ez tényleg nagy műsor lehetett...


„IGAZODNAK”
Szombaton újra hazai pályán játszik a ZTE NKK és megváltozott a Pécs elleni mérkőzésének az időpontja. Tekintettel arra, hogy a ZTE FC–Diósgyőr élvonalbeli labdarúgó- mérkőzést 16 órakor rendezik, a lányok „kitérnek” a focimeccs elől és a találkozót az eredetileg tervezettnél később, 18 órakor kezdik.


Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!