Új helyre került az öt négyzetméteres dombormű

Új helyen, a Zala Megyei Önkormányzat bejáratánál került falra Németh János Munkácsy-díjas érdemes művész mintegy 5 négyzetméteres domborműve, ami megyénk idegenforgalmi térképét ábrázolja.

Magyar Hajnalka

Az alkotás több mint négy évtizede, 1969-ben készült, s a volt rédicsi határátkelő állomás épületének emeleti társalgóját díszítette. A funkció nélkül maradt rédicsi épület faláról tavaly ősszel bontották le a művet, amire azonban továbbra is igényt tartott a megye, saját székházát ajánlva fel befogadóként. Mivel az elmúlt évtizedek során a keszthelyi járás újfent Zala megyéhez került, Németh János kiegészítette a domborművet.


Az eddigi, a táj karakterét, nevezetes látnivalóit felvillantó elemek mellé felkerült a Kis- Balaton, Keszthely és a környező várak szimbolikája is, így immár teljes kerámiapompájában mutatkozik a megye. A művet, amely teljes rekonstrukción, tisztításon, restauráláson esett át, a napokban építették be az önkormányzat fogadóterének falába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!