A helyi közélet szereplőit várták a polgármesterek

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere és Ruzsics Ferenc, Keszthely önkormányzatának első embere is pénteken tartotta meg a hagyományos újévi fogadását.

Sámel József

Zalaegerszegen a díszterembe várta Gyutai Csaba a helyi közélet prominenseit. Köszöntőjében a város elmúlt évi sikereiről és idei terveiről beszélt, majd átadta az innovációs díjakat. Két cég részesült az elismerésben.

A Kosztolányi utcai villasor két épületében működő Binax C. C. Kft. nevében az ügyvezető, Ott Tibor vette át a díjat, Horváth László szobrászművész alkotását. A többek között telefonos ügyfélszolgálatokat működtető, valamint piac- és közvélemény-kutatásokat végző vállalatot újító szemlélete, s a foglalkoztatásban betöltött egyre hangsúlyosabb szerepe tette érdemessé a kitüntetésre.


Innovációs díjat vehetett át a Kozma Kft. ügyvezetője, Kozma Tibor is. A cég kazánházak, ipari csarnokok, áruházak és más létesítmények épületgépészeti tervezésével és kivitelezésével foglalkozik, s 2007-ben elnyerte a Legdinamikusabban fejlődő magyar cég címet.

A fogadás kötetlen beszélgetéssel folytatódott. A hangulatot a Berkes Dániel zenetanár vezette, a Pálóczi-zeneiskola növendékeivel kiegészült Petely Jazz Quintett emelte.

Keszthelyen Ruzsics Ferenc azt hangsúlyozta a pénteken délelőtti fogadáson, hogy az idén a Balaton fővárosa programot a lehető legjobb tartalommal igyekeznek megtölteni. A városvezető az intézmények, civil és egyéb szervezetek munkáját megköszönte, majd a terveket is vázolta.


Elmondta: az építkezést szilárd alapokon kis lépésekkel kezdték, majd egyre merészebb, nagyobb beruházásokat indítottak. Egyebek között tanuszoda épült, fejlődtek az iskolák, s a csapadékvíz-elvezetés rendszere is bővült. Beindult a Fő tér rekonstrukciója, melynek hamarosan a második üteme is megkezdődik. Megújult városközpont, Balaton-parti sétány, valamint modern autóbusz-állomás várja a turistákat. A város támogatta a kulturális életet, s úgy érzik, az intézményeknek is jó gazdája volt.

Ruzsics Ferenc hangsúlyozta: noha több intézmény állami kezelésbe kerül, Keszthely azokat sajátjának érzi és segíti. Hogy a beruházásokat a kedvezőtlen gazdasági körülmények között is folytathassák, ahhoz nagy szükség lesz az összefogásra, az egymásra figyelésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!