Egerszeg Fesztivál: ezrek a szórakoztató és kulturális programokon

2011. május 14., 20:01 szerző: Arany Horváth Zsuzsa
Szombaton rangos kulturális és szórakoztató programsorozattal folytatódott az előző nap megnyílt Zalaegerszeg Fesztivál, mely ezreket vonzott a belvárosba, a Kossuth utcai pavilonsorokhoz, a könnyűzenei színpadokhoz, a zsinagóga melletti parkolóban felálított vurtsliba.

A zene, a dalművek  valamint a néptánc rajongóit délelőtt a Keresztury ÁMK várta, méghozzá két helyszínen. A Landorhegyi épületben került sor a XVI. Kárpát-medencei verbunkverseny, melyre húsz fiatal nevezett. Ezalatt a Városi  Hangverseny-és Kiállítóteremben a gyermekkórusok adtak egymásnak randevút, szám szerint húsz együttes lépett a közönség elé a VI. Gyermekkórus Fesztivál és Verseny keretében.

Az Eötvös- közben üzemelt az Egerszeg-Montremarte, a Festők utcája, a Dísz tér mellett a kassai Bütykölők  vendégeskedtek a Zala Megyei Népművészeti Egyesület sátraiban. A sportok az utcai kosárlabda képviselte. A mentők, tűzoltók, katasztrófavédelmisek, vöröskeresztesek  nagy érdeklődés mellett rendeztek szimulált balesetet a polgármesteri hivatal előtt, melynek során két autó ütközött, biciklis sérült meg ittas vezetés miatt.

Nagy érdeklődés mellett rendeztek szimulált balesetet Fotó: Ohr Tibor

A református templomban eközben a Szent György Lovagrend rendezte meg országos lovaggá avatási ünnepségét, melynek során a karitatív rend tagjai közé fogadta többek között Gyutai Csabát, Zalaegerszeg polgármesterét is. A gasztronómiai élvezetekre vágyók számos étterembe térhettek be, ahol ezeken a napokon a testvérvárosok szakácsai szolgáltak étkekkel, saját nemzetük konyhai különlegességei közül. Az ital a cseh vendégség okán természetesen lehetett  cseh sör is, amihez a nagysátorban lehet hozzájutni.

A nap további óráiban a könnyűzenéé a főszerep, a Széchenyi téri nagyszínpadon az EDDA, a fesztiválsátorban a Balkan Fanatik lép fel.

Friss infó: a vihar miatt az EDDA-koncert megszakadt. Külön érdekesség, hogy Pataki Attila vírusfertőzése miatt a fiával, Pataki Gergővel együtt lépett fel a legendás rockcsapat.

Vasárnap reggel tízórás kerékpármaraton indul az Alsóerdőn, ismét lehet kézműveskedni, festeni, ebédelni, látható lesz az olasz Laccio d’amore tánccsoport. Délben prószasütő világrekord kísérlet tanúi lehetnek az egerszegiek, fellépnek a Zegasztár énekverseny fellépői, majd este Charlie és a zalai korábbi megasztáros, Odett lép a színpadokra.

 

További infók a fesztiválról itt!

Arany Horváth Zsuzsa

Részletes műsorMűsorok betöltése...