Jégfürdő, sóbarlang – hárommilliárdos beruházással világszínvonalon a hévízi tófürdő

Ünnepélyes keretek között átadták a tófürdő rekonstrukció 2. ütemében elkészült épületeket, köztük a háromszintes, több mint 2 ezer négyzetméter hasznos alapterületű fogadóépületet.

zaol.hu

 Az átadással a 2004-ben Széchenyi-terv pályázaton nyert 750 millió forintos támogatással megvalósuló fejlesztés második, 1,4 milliárd értékű befejező üteme zárult le.

 A fejlesztéseknek köszönhetően újabb világszínvonalú szolgáltatásokkal bővült a hévízi gyógyfürdő kínálata. Az ünnepségen dr. Festetics György fővédnökként üdvözölte a város és a tó hírnevéhez méltó színvonalú épületet.

Pál Béla, az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottságának alelnöke legfontosabb feladatként a nemzeti értékeink, egyedi sajátosságaink megőrzését jelölte meg.

A gyógy- és egészségturizmus egyik zászlóshajójának nevezte Hévízt, mely a közelmúltban befejezett, és a 2011-re tervezett „Új fedett fürdő és Terápiás centrum” elnevezésű 5 milliárdos projekttel együtt mintegy 8 milliárd forint értékű beruházást valósít meg.

Vértes Árpád polgármester köszöntőjében kiemelte: ott kell fejleszteni, ahol az idegenforgalom jól működik. Örömét fejezte ki, hogy politikai hovatartozástól függetlenül közös állásponttal képviselik a tó érdekeit a helyi, megyei és országos vezetők.

 Dr. Hegedűs Lajos, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kft. ügyvezető igazgatója megnyitóbeszédében elmondta: törekvésük, hogy méltó örökösei legyenek a Festetics-családnak, akik kétszáz évvel ezelőtt felismerve az egyedülálló adottságú tó lehetőségeit, elkezdték azok hasznosítását. Ígérte, nem állnak meg a fejlesztésekkel. Elmondta, a válság ellenére sem esett vissza a forgalom, az idén már ez ideig több mint egymillió látogatót fogadott a fürdő. A létesítmény a 20-25 új alkalmazotton kívül a különböző szolgáltatásoknál külső foglalkoztatottként további 80-100 embernek jelenthet munkát.

Az új épületrész négycsillagos szállodai szintnek megfelelő szolgáltatást nyújt, a háromszintes fogadóépületben wellness részleg (szauna, gőzfürdő, jégfürdő, medencék), modern vendéglátóterek és terápiás részleg (hidroterápia, masszás, szépségszalon, iszapkezelők, mozgásterápia) várja az odalátogatókat. Az új rész várhatóan még karácsonyig megnyílik a látogatók előtt is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!