Új frakció alakult Marton István részvételéve

2009. szeptember 07., 20:07 szerző: ZH online, Mórocz Zsolt, Horváth-Balogh Attila
Nagykanizsa - Marton István polgármester, illetve Horváth István és Polai József képviselők részvételével háromtagú frakció alakult a város közgyűlésében.

Az újonnan létrejött frakció tagjai, Horváth és Polai képviselők már régebben kiléptek a Fidesz közgyűlési frakciójából, a polgármester pedig be sem lépett abba. Egybehangzóan úgy vélekednek: szükség van a közgyűlésben egy harmadik, pártoktól független frakcióra. 

 A Kanizsáért-frakció pártsemleges, a városért akarunk dolgozni, politikai érdekektől mentesen  beszélt céljaikról Horváth István, a csoport vezetésével megbízott képviselő.  Közvetíteni próbálunk a szemben állók között, s tompítani szeretnénk a konfliktusokat, amelyek véleményünk szerint ellehetetlenítik a közös munkát.

Kérdésünkre, miszerint nem tartanak-e a bírálattól, tudniillik, hogy a polgármester emberei lennének, Horváth István azt mondta: nem ördögtől való az sem, ha Martont támogatják. Ő ugyanis  ahogy fogalmazott  nem korrumpálható, szakmailag felkészült, a városért dolgozni akaró ember, akit több oldalról is próbálnak ellehetetleníteni.

Marton István polgármester pedig kijelentette: véleménye szerint azért is indokolt az általuk képviselt harmadik erő léte, mert a keselyűk bele akarnak rondítani az elmúlt években elindult pozitív folyamatokba. 

 Polai József hangsúlyozta, természetesen az őket megválasztó körzetek érdekeit a továbbiakban is képviselik, éppen úgy, ahogy eddig.

ZH online, Mórocz Zsolt, Horváth-Balogh Attila

Részletes műsorMűsorok betöltése...