Csömödér

2016.10.04. 17:24

Csillagrugdosó és tűzokádó verseny az óvodában

Csömödér – Csillagrugdosó és tűzokádó versenyt is rendeztek a helyi óvodában tartott mesedélelőttön.

Korosa Titanilla

Gaál Zsuzsa meseíró tartott egy népmesére alapozva interaktív foglalkozást az óvodásoknak, amin mintegy 20 kisgyermek vett részt ez alkalommal. Az eseményre az országos könyvtári napok keretében került sor, illetve a népmese napjáról is megemlékeztek a foglalkozással.

Gaál Zsuzsa (jobbra) és az óvodások a mesés foglalkozáson

A mese eljátszásában fontos szerepet kapott a hétmérföldes csizma, ami csak akkor működik, ha csillagokkal van teletűzdelve. Ehhez persze a gyerekeknek – akik nagyon aktívan bekapcsolódtak a történetbe – meg kell keresniük a csizmát és a csillagokat is, amiket le kellett rugdosni az égről. Mindezek segítségével jutott el a szegény legény a sárkányhoz, ahol sikerült megfelelni annak kérdéseire, így a tűzokádó lemondott a király leányáról. A mesedélelőtt során megválasztották Csömödér legjobb csillagrugdosóját és a tűzokádóját is.

Gaál Zsuzsa elmondta: három éve tart rendszeresen hasonló mesés játékot a gyerekeknek, melyeken minden résztvevő talál magának kedvenc részt, vagy szereplőt a történetekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!