Csömödér

2016.04.24. 14:04

Felhívják a figyelmet a roma kultúra megmenekítésére, megőrzésére

Csömödér – A roma kultúra napja alkalmából rendeztek zenés-táncos hagyományőrző műsort a településen.

Korosa Titanilla

A helyi roma nemzetiségi önkormányzat és Napsugár Családsegítő és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat által szervezett programon hagyományőrző műsorral, kiállítással és a roma nép vándorlásairól, szokásairól szóló előadással emlékeztek meg a roma kultúra napjáról.

– A rendezvény célja, hogy felhívjuk a figyelmet a roma kultúra megmenekítésére, megőrzésére és megismertetésére – mondta Kulcsár Katalin helyi családsegítő. – Klienseink zöme a romák közül kerül ki, úgy érezzük nekik maguknak is meg kell mutatni saját kultúrájukat, illetve a környezetüknek is.

A fellépők a helyi és a szomszédos Kissziget roma közösségéből kerültek ki, volt köztük zenész és táncos, de mesemondók és szavalók is színpadra léptek, illetve egy korábbi rajzpályázat eredményhirdetésére is sor került.

Orsós István a roma nemzetiségi önkormányzat vezetője arról beszélt, ők is fontosnak tartják a közös programokat, hogy a társadalommal megismertessék szokásaikat és hagyományaikat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!