Csömödér

2015.09.03. 15:39

Két csoport is indult az óvodában Csömödéren

Csömödér - A megnövekedett gyereklétszám miatt két csoportot indítottak a helyi óvodában és a dolgozói létszám is bővült.

Korosa Titanilla

Az elmúlt nevelési évet 26 fővel zárták a Pákai Öveges József Óvoda csömödéri telephelyén. A megnövekedett születésszám miatt a szeptembert már 33 kisgyermek kezdte el az intézményben. A törvényben előírt maximális csoportlétszám 25 fő, illetve ezen felül még öt fő felvételét engedélyezheti a fenntartó önkormányzat, viszont 30 fő felett már két csoportot kell indítani.

Három év után van újra két csoport az óvodánkban mondta Petőné Kulcsár Zsuzsanna, az intézmény vezetője. Csömödérből 17 gyermek jár hozzánk, további 16 bejárónk pedig Iklódbördőcéről, Kisszigetről és Zebeckéről. A gyermekek közül 12 a nagycsoportos, 8-an középsősök és 13-an kiscsoportos korúak.

A gyerekek számának emelkedése miatt szükségessé vált egy dajka felvétele is, amit sikerült helyben megoldani.

A pákai székhelyen, illetve a csömödéri és novai telephelyeken összesen hat csoport indult, ez lehetővé tette a dajka mellett egy pedagógiai asszisztenst felvételét is.

Szeptembertől két asszisztens dolgozik, egyik a pákai, másik a csömödéri intézményben. Feladatuk kizárólag az, hogy a csoportokban az óvónők munkáját segítsék tette hozzá a csömödéri óvodavezető, majd arról is beszélt, hogy a törvénymódosítások miatt az idei nevelési évtől azoknak a gyerekeknek, akik betöltötték augusztus végéig a harmadik életévüket kötelező óvodába járni.A szülőknek már nincs lehetőségük meghatározni, hogy szeptember helyett esetleg egy későbbi időpontban kezdje gyermekük az óvodát.

Mikóné Kiss Éva védőnőtől azt tudtuk meg, hogy a következő két évben várhatóan nem csökken az ovisok létszáma, hiszen az utóbbi időben 12 kisgyermek született a körzet településein, ebből heten Csömödérben, ahol idén még három születés várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!