Csömödér

2016.07.14. 16:35

Térköves járdát alakítottak ki Csömödéren

Csömödér - Kiépült a művelődési ház belső udvarán a térkövezett járdarendszer az elmúlt hetekben.

Korosa Titanilla

A település önkormányzata saját erőből, mintegy 2 millió forint költségen tetette rendbe a kultúrház környezetét.

Becze József polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy a munkálatokra amiatt volt szükség, mert a közösségi és egyéb rendezvények helyszínéül is szolgáló épületet csak egy füves részen át lehetett megközelíteni, a kissé mélyebben fekvő udvart az esők gyakorta feláztatták. A mostani munkák során a víz elvezetését is sikerült megoldani, valamint az épület bejárat felöli oldalán végig térkövezett járdát alakítottak ki.

Megújult a kultúrház udvara. Az elvégzett munkálatokról nemrég Becze József polgármester (képen) számolt be  (fotó: Korosa Titanilla)

A polgármester elmondta, az épület egyik oldalánál, az ahhoz csatlakozó harangláb eltávolodott a faltól, mindezt a munkálatok megkezdésekor vették észre, ennek biztonságossá tételére is sort kerítettek.

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy nemrég a községi könyvtár is átköltözött a kultúrházba az iskolából.

- Az intézményben már több éve szünetel a feladatellátás, de a könyvtárat még meghagytuk. Az elmúlt időszakban viszont szükségessé vált a fenntartási költségek csökkentése, ezért döntöttünk úgy, hogy a kultúrházba helyezzük át könyvtárat, hiszen az épületet folyamatosan használjuk, több települési rendezvénynek is helyet ad - tette hozzá Becze József.

Címkék#Csömödér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!