Csömödér

2015.12.10. 18:14

Tervekről és fejlesztésekről is szó volt csömödéri közmeghallgatáson

Csömödér - Tervekről és fejlesztésekről is szó volt a közelmúltban a településen megtartott közmeghallgatáson.

Korosa Titanilla

A kultúrházban mintegy 30-an vettek részt a gyűlésen, ahol először a közvilágítás fejlesztéséről esett szó. A továbbiakban Becze József polgármester a település lakosságszámáról adott tájékoztatást. Elmondta, a 616 fős településen alig 70 fő a 14 éven aluliak száma. Az aktív népesség száma 319 fő, míg 162 fő 65 év feletti. A számok is mutatják, Csömödér elöregedő település, ezért fontos lenne, hogy minél több gyermek szülessen és a fiatalok helyben maradjanak.

Becze József polgármester a felújításra váró Malomréti út és a szintén helyreállítást igénylő, megsüllyedt buszváró előtt. Az útszakasz munkálataira már elkészültek a tervek fotó: Korosa Titanilla

Szó volt a falugondnoki szolgálat bevezetéséről is, hiszen faluautóval rendelkezik a község, de a gondnoki szolgálatot mégsem tudják elindítani. Mivel 600 fő feletti a lélekszám, így támogatást nem kap a település erre a feladatra, az önkormányzat pedig önállóan – mint elhangzott – nem tudja felvállalni ennek költségeit. A szolgálat elindításához egyéb forrást kellene keresni.

A megvalósítandó fejlesztéseknél elhangzott, a hősi emlékmű felújítását saját forrásból és adakozásból oldanák meg. Ugyancsak tervezik a Malomréti út és az ott lévő buszmegálló, illetve az iskola előtti megálló helyreállítását is, közös kivitelezésben. Továbbá felmerült a csömödéri patak tisztítása és iszapolása is. Lakossági kérésre került elő az urnafal megvalósítása. Ennek munkálatai elkezdődtek, az alapozás megtörtént. A 12 férőhelyes építmény még idén megvalósulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!