A XVII. rendezvény tömegeket vonzott a megyeszékhelyen

Egerszeg Fesztivál: egyiknek öröm, másiknak bánat

2011. május 17., 19:53 szerző: Péter Gyöngyi
A XVII. Egerszeg Fesztivál meghatározta a városlakók mindennapjait, az elmúlt héten, főként hét végén sokan „engedték ki a gőzt” a belvárosi programokon. Ám ami az egyiknek szórakozás, a másiknak bosszankodás.

Az Egerszeg Fesztivál tömegeket vonzott a belvárosba nappal és az esti órákban is. A zalaegerszegi Tóth Imre fordult levélben szerkesztőségünkhöz azzal, hogy „a lakókat igenis zavarta a zaj”. Mint fogalmazott, évek óta tiltakoznak hiába az önkormányzatnál.

„Legutóbb magam is írtam ez ügyben a polgármesternek, alpolgármesternek, jegyzőnek. Az alpolgármester továbbította nekem Tompa Gábor válaszát, amelyben ígéretet tesznek, hogy betartják a korlátozást. Ehhez képest a vidámpark pénteken és szombaton még éjjel egykor is működött.” A panasszal megkerestük a főszervező Kvártélyház Kft. ügyvezető igazgatóját, Tompagábor Kornélt, aki elmondta, pénteken és szombaton 23 óra után már nem volt zene a vidámparkban, mely vasárnap 21 órakor be is zárt. Az eszközök zajtalanok, a legnagyobb zajforrás a szórakozó tömeg. Hozzátette, a játékok jó minőségűek, nemcsak Magyarországon, de Európa más országaiba is viszik azokat, másutt is megállják a helyüket. Ezeket a különféle játékokat a fesztiválozók is kedvelik, szívesen használják. A helyszín pedig, mely a vidámpark „otthonául” szolgált, magánterület.

Sokan jöttek, a szervezôk örömére tele volt a Kossuth utca - Fotó: Ohr Tibor


Az ügyvezetőt egy kis összegzésre is kértük, arra voltunk kíváncsiak, milyennek látták a szervezők az egyhetes programkavalkádot.

– Rendkívül sokan jöttek ki, s noha tisztában voltunk azzal, hogy tele lesz a Kossuth utca, nagy örömünkre várakozáson felüli volt a fesztivál látogatottsága  – fogalmazott Tompagábor Kornél. – Úgy tűnik, lassan eredményt hoz a befektetett munka, energia mind az önkormányzat, mind pedig a szervezők részéről. Bízom benne egyébként, hogy vannak tartalékok és még jobbá tehetjük ezt a nagyszabású rendezvényt. Úgy vélem, most az elképzelések megvalósításának háromnegyedénél tartunk, van még hova fejlődni. Jó, hogy olyan fantasztikus hangú előadókat is hallhatott a közönség, mint például a Flying Pickets tagjaiét... Mosolygós volt a fesztivál, ehhez kell tartanunk magunkat a jövőben is. Kár azért a napért, mely mosoly nélkül múlik el...


További infók a fesztiválról itt!


Péter Gyöngyi

Facebook