Egerszeg Fesztivál - Három kiállítás is nyílt csütörtökön

2011. május 12., 20:21 szerző: Péter Gyöngyi
Az Egerszeg Fesztivál díszvendége a Cseh Köztársaság, ennek jegyében kulturális, turisztikai, gasztronómiai és üzleti prezentációra is sor kerül a napokban. A cseh nagykövet, Helena Bambasová csütörtökön érkezett Zala megyébe, Helena Bambasová Keszthelyen kezdte látogatását. Először a Kastélymúzeumot kereste fel, majd Hévízen a Tófürdővel ismerkedett. Ezt követően Zalaegerszegre utazott, hogy részt vegyen a fesztiválon.


A fesztivál csütörtökön a kiállítások jegyében telt. A polgármesteri hivatalban Preisz József órásmester óráiból nyílt tárlat. A Móricz Művelődési Házban Mosolyogjunk Dub Lacival címmel a marosvásárhelyi karikaturista mutatkozott be.

Preisz József óráit  a polgármesteri hivatalban állították ki

 

Dub László marosvásárhelyi karikaturista kiállítása május 24-ig látogatható - Fotó: Pezzetta Uberto - (További képekért klikk a fotóra

A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben Concordia 2010 címmel csehországi magyar képzőművészek alkotásait nézhetik meg az érdeklődők, május végéig várják a látogatókat. Ugyancsak a hangversenyteremben adtak koncertet a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei.

 

 

A Concordia 2010 kiállítást Helena Bambasová nyitotta meg

E héten látja vendégül a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskola marosvásárhelyi testvériskolájuk, a Gheorghe Sincai Iskolaközpont tanárait és diákjait.  Csütörtökön kulturális bemutatót tartott egymásnak a két iskola: szülőföldjeik népi táncaival, dalaival kedveskedtek.

Péntektől  - Európai gasztrotúrával, filmvetítésekkel, mesterségbemutatókkal, egészségmegőrző rendezvényekkel-  programkavalkád várja a fesztiválozókat. A hivatalos megnyitó 14 órakor lesz a városháza előtt, ezt megelőzően tartják az ünnepi közgyűlést. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál a Cseh Köztársaság  Az ön üzleti partnere címmel rendeznek konferenciát.

Pénteken kezdődik a VI. Zalaegerszegi Gyermekkórus Fesztivál és Verseny, a 20 éves GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep jubileumi kiállításai szintén mától láthatóak, ahogy Pelényi Gyula építész munkái is. Mentősök, tűzoltók, rendőrök tartanak bemutatót, és dedikálnak a Hevesi Sándor Színház művészei. Fellép a Zalai Táncegyüttes, a Folk Error, a Holdviola, a Firkin, a Swing Énekstúdió, az Intermezzo Latin Club, a Phantom és a Sexit is.


További infók a fesztiválról itt!

Részletes program

Péter Gyöngyi

Facebook