Fesztiválváró söprés

2011. május 08., 14:55 szerző: Hajdu Péter
Több mint százan gyülekeztek szombaton délelőtt a megyeszékhelyi Dísz téren. Seprűk, szemetes zsákok kerültek elő, s különféle színnel jelzett csapatok alakultak.


A város önkormányzata, a Városgazdálkodási, a Zala-Depo, valamint a Kvártélyház Kft. Söpörjünk végig a városon! címmel takarítási akciót szervezett.

 

Több mint százan indultak kisöpörni a várost - Fotó: Ohr Tibor

Munkahelyi közösségek, civil szervezetek tagjai indultak a térről különböző irányba, hogy megtisztítsák a belvárost. Az önkormányzati cégek, sportolók, a kormányhivatal, a helyi média, - köztük a PLT és a Zalai Hírlap munkatársai - is csapatokat alakítottak, melyekhez a helyszínen számos egyéni jelentkező csatlakozott az Egerszeg Fesztivált megelőző belvárosi takarításhoz.

 

Hat útvonalon takarítottak - Fotó: Ohr Tibor

A résztvevők a térről kiindulva hat útvonalon  Kossuth utca-Göcseji út, Berzsenyi utca-Balatoni út, Kisfaludy utca-Vizsla park, Kosztolányi utca-vasútállomás, Kovács Károly tér-Batthyány utca, Kossuth utca-Rákóczi úton tevékenykedtek, a járdákon haladva összeszedve a szemetet. Az akció végén a téren zenés műsor, tombola várta a résztvevőket.

Tishttp://kepek.zalaihirlap.hu/cgi-bin/kepek/index.cgi?gID=15796&view=galeriaztán várja a fesztivált a belváros - Fotó: Ohr Tibor


További képek itt!


További infók a fesztiválról itt!

Részletes program 

Hajdu Péter

Facebook