Egervár

2016.11.16. 18:04

"Légy hasznos!" karitatív akció

Egervár – Fogyatékkal élők és genetikai rendellenességgel született fiatalok lesznek az egervári várkastély karácsonyváró rendezvényének vendégei december 17-én délután.

Zalai Hírlap

Manninger Beáta (Zsuppán Beáta) televíziós szerkesztő – riporter 11 éve indította el   jótékonysági akcióját, melynek keretében az idén a fogyatékkal élőknek és genetikai rendellenességgel születetteknek talált ki karácsonyváró délutánt. A rendezvényen több tucat civil segédkezik és Egervár önkormányzata, polgármestere is kiveszi részét a teendőkből. A zalaegerszegi Mandulavirág Otthonból, az Autisták Védőotthonából és az Autistákért Zalában Alapítványtól 25 gyermek érkezik a várba. Gyerkó Gábor, Egervár polgármestere, a rendezvény védnöke tárlatvezetésre invitálja őket, majd a Brumi Bandi Band mini koncertjével szórakoztatják vendégeiket. Közös mézeskalács-díszítés, puncs, tea és sütemény is várja a fiatalokat.

Manninger Beáta

A süteményeket magánszemélyek sütik, felajánlásként. Vannak köztük keszthelyi, hévízi, zalaegerszegi és körmendi hölgyek is – emelte ki Manninger Beáta, az esemény ötletgazdája, fővédnöke. A Happy Dixieland Band élő karácsonyi zenéjére közös karácsonyfa-díszítéssel zárul a karácsonyvárás. A fenyőfát és a díszeket is civilek ajánlották fel, a torta hévízi támogatótól érkezik. Támogatóként jelen lesz Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, valamint Manninger Jenő országgyűlési képviselő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!