Egervár

2016.10.19. 17:22

Legyen szép az ünnepük

Egervár – Fogyatékkal élő, genetikai rendellenességgel született fiataloknak szerez örömet a „Légy hasznos!” karitatív akció idei rendezvénye.

Zalai Hírlap

Tizenegyedik alkalommal szervezi meg adventi jótékonysági akcióját Manninger Beáta (korábbi nevén Zsuppán Beáta, televíziós szerkesztő-riporter), aki az idén az egervári várkastélyba invitálja – Gyerkó Gábor polgármester, mint védnök segítő közreműködésével – a gesztust bizonyára örömmel fogadó meghívottakat. Mint Manninger Beáta lapunknak elmondta: magánemberként szervezett jótékonysági akcióin korábban pszichiátriai betegeket, alkoholbetegeket, hajléktalanokat, daganatos betegségben szenvedőket, állami gondozottakat, egyedül élő időseket is segítettek ajándékkal, megvendégeléssel, utazással, azoknak az embereknek a jóvoltából, akik a felhíváshoz csatlakoztak.

Manninger Beáta

Az első Fogyatékkal élők karácsonyvárása elnevezésű rendezvényt december 17-én 13 órától tartják. Várhatóan  20 fogyatékkal élő és genetikai rendellenességgel született vendég vesz részt rajta, a zalaegerszegi Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Otthona és a boncodföldi Autista Otthon lakói, valamint az Autistákért Zalában Alapítvánnyal kapcsolatban állók közül. Az egervári várkastélyban tartandó tárlatvezetést követően a Brumi Bandi Band ad gyermekműsort, majd mézeskalács és karácsonyfadísz készül, azután közös uzsonna, torta, továbbá a Happy Dixieland Band koncertje is szerepel a programban – tájékoztatott a főszervező, hozzátéve: mindenki ingyen vállalta  a közreműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!