Életmód

 • cikk kép

  Nagy sláger a pogácsa, az almás pite, a hólabda, a diós kifli

  Édesszájú nép a magyar

  A magyar nők imádnak sütni, 37 százalékuk heti rendszerességgel kápráztatja el családját valamilyen finomsággal. Egy online kutatásból kiderült, édesszájú nép a magyar.

 • cikk kép

  Biokertészet hókuszpókusz nélkül

  Az ébredező almafák esete a korán kelő katicákkal és sarkantyúka doktorral

  Mint minden évben, az idén is már a tél utolsó napjaiban pánikszerűen ránk tört a tavaszi kerti munkák árja. Bemelegítésként körbejártam az almafákat, a kétesztendős növendékeket - mielőtt további beavatkozással a megfelelő koronaalakításra késztetném őket – alaposan szemügyre vettem, mert a gyümölcsfák metszése olyan művészet, amely jókora beleérzési képességet feltételez.

 • Egyszerű, diétás édesség télre és szezonra

  Gyümölcstorta diétázóknak is

  A diétázóknak, fogyni vágyóknak ajánlja az alábbi, zsiradék nélküli gyümölcstorta receptet Kőrösi Ferencné, Manyika.

 • cikk kép
  Kifelé határozott ugyan, de...

  Pörköltgyáros jeligével látta el levelét a 29 éves érettségizett hölgy, akit pozitív beállítódottság jellemez; megfontolt és lelkiismeretes; erős önkontrollal, jó problémamegoldó képességgel, belső tartással és empátiával rendelkezik, személyiségében a nőiesség, a lágyság, a visszafogottság hangsúlyozódik.

 • cikk kép
  Biokertészet hókuszpókusz nélkül: Talált fekete szeder és egyéb csemegék

  Vasárnap találtam két szál ibolyát - szép, napsütötte őszünk lesz, jutott eszembe a népi hiedelem, amire mindig adok, ha pozitív jövőképet fest.

 • Piskótát később a babának

  Olvasónk úgy emlékszik, régen a kisbabáknak 5-6 hónapos koruktól már adtak az anyukák reszelt almát babapiskótával. Most azonban azt hallotta, a babapiskótát csak később szabad a kicsik étrendjébe felvenni.

 • Csak smink nélkül

  A szakemberek mindig hangoztatják, de sokan hajlamosak megfeledkezni róla: a sminket el kell távolítani az arcról, mielőtt pihenni térünk, hiszen a bőrnek regenerálódnia kell.

 • cikk kép
  Biokertészet hókuszpókusz nélkül: Ajándék a téltől

  Mi besenyőiek mindig tudjuk, honnét fúj a szél, csak elnézünk a kőolaj finomító felé, s a kéményekből, valamint számos egyéb helyről bodorodó gőzből, gázból előre sejtjük, milyen lesz a napunk.

 • cikk kép

  Rejtett érzések

  A grafológus az Ön írását is elemzi, ha kéri

  Várjuk a jeligével ellátott leveleket, kérjük alábbi adataik megadását: életkor, nem, végzettség, foglalkozás, valamint nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy a személyiségrajz közzétehető.

 • cikk kép

  Testünkért, lelkünkért

  Tudta? A művészetterápia és a gyógytorna nagyszerűen kiegészíti egymást

  A művészetterápia és a gyógytorna jól megfér egymás mellett, mi több, remekül kiegészíti egymást. Ráadásul e foglalkozások mindenki számára hasznosak lehetnek, hiszen kinek ne lenne szüksége manapság egy kis önbizalomra?

 • cikk kép

  A fiatalabbak szívesen tanulnak nénjétől

  Konyhatündéri továbbképzés

  Lányoknak, asszonyoknak indított sütő-főző tanfolyamot a Kiskanizsai Polgári Olvasókör. A továbbképzésen titkos praktikákkal ismerkedhetnek meg a konyha tündérei.

 • cikk kép
  Obsitos almafa: Biokertészet hókuszpókusz nélkül

  Bár azt hiszi, már minden kinti munkával végzett, mégis mindig talál valami szöszmötölnivalót birodalmában az amatőr kertésztanonc.

 • cikk kép
  Ötlet-adó: Ünnepi körmök színes gyöngybe öltöztetve

  Ahogy közelegnek az ünnepek, a hölgyek nemcsak azon törik a fejüket, mit ajándékozzanak vagy süssenek, hanem azon is, hogyan tudnának ők is csillogni a terített asztal mellett.

 • cikk kép

  Három éve kapott rá

  Kerék világ az enyém!

  Életmód a kiállítótérben? A testedzés hirdetése a színházi előtérben? Hogy lehetséges ez? Csak úgy, hogy Pintér Józseffel barangolunk tárlatának képei között.

 • cikk kép

  A grafológus elemzi az Ön írását is!

  A grafolófus tanácsa: elsősorban önmaga elvárásainak akarjon megfelelni

  A Luca jeligét választó 54 éves, középfokú végzettségű kreatív hölgy papírra vetett betűi a logika és az ötletesség együttállását, a jól működő akaratát, a fegyelmezettségét, a koncentráltságát, a határozottságát, az alkalmazkodását, a természetességét és hiteles személyiségét tükrözik, megmutatkozik grafikumában, hogy a tétlenséget nehezen bírja.

 • cikk kép

  Télen sem kell lemondani a testet-lelket vidító mozgásról

  Leánysírás a barlangban

  Decemberben, ha hét végén felébredve kinézünk az ablakon, a vigasztalan, szürke táj láttán gyorsan főzünk egy forró teát, és visszabújunk még kicsit a meleg paplan alá. Már aki...

 • cikk kép

  Orvosnak, betegnek gyógyító eszköz

  Egészségvonzó

  Keszthely - A mágnesesség része a természetnek. Része a gyógyászatnak, fontos diagnosztikai és terápiás eszközökkel érvényesítve hatását.

 • cikk kép

  Ölbeli játékok gyűjteménye kicsiknek és szüleiknek

  Hogy könnyebb legyen a nyűgös gyerekkel...

  Nyűgös a gyerek öltöztetéskor? Lehetetlen megetetni, mert másfelé tekereg? Öt perc várakozást sem bír ki? Az ellenszer egyszerűbb mint gondolnánk: egy kis mondóka, ölbeli játék.

 • cikk kép

  Óvjuk a hidegtől körmeinket is, javasolja a kozmetikus

  Barna cukor a kézre?

  Nagykanizsa - Télen nemcsak bőrünket, körmeinket is óvnunk kell a kiszáradástól, hogy szépek, esztétikusak maradhassanak. És ez már nemcsak női szeszély, a fér- fiak is odafigyelhetnek.

 • cikk kép
  Apanapló - Az új gyerekkel ott tartunk, hogy már a nem is nem...

  Egy időben azt gondoltam, Varga Jankó lesz a legnagyobb lúzer ezen a világon.

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...